Lotus 78 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
frydek665

Příspěvekod frydek665 » 24 srpen 2011 09:59

Nikdo tady žádný model nekritizuje. Než začneš psát nesmysly o opruzování, tak si pořádně přečti o čem to je a ne jenom posledních pár příspěvků.
Špinlerovy modely mám rád a mám jich spoustu postavených a díky jeho MP4/15, které kdysi vyšlo v ABC jsem se k papírákům vrátil. Většina modelářů si modely postaví a nepátrají po tom, jak ten vůz vypadal ve skutečnosti, protože je jim to vcelku jedno. Je tu ale i pár lidí, kteří mají formuli 1 všeobecně jako koníčka. Tak jako někdo dokáže prosedět hodiny u ryb, jiný zase v hospodě, tak někteří žijí formulí 1. Těchto pár lidí, jak píšeš, si pak chtějí model v případě chybičky upravit podle reality. Co tě na tomto znechucuje? Pevně věřím, že ani pan Špinler, ani žádný jiný autor nemají nic proti tomu.
No a že tady vznikají v poslední době samé kitované a obrovské modely?
Kdo za to může? Ti co je staví? Proč je tu tak málo jednodušších modelů? Asi je teď málo lidí staví, nebo je nechtějí prezentovat. Někteří možná raději píší nesmysly, než by něco postavili, je to jednodušší. Mimo jiné, od tebe jsem tu taky dost dlouho žádný model neviděl...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 24 srpen 2011 10:17

Nevyhradzujem si patent na pravdu a čo mám na srdci som povedal, či to prijmeš alebo nie. Nepotrebujem si to nijako obhajovať a preto nemám potrebu sa ďalej do diskusie zapájať, veď hádam napíšu ďalší, či môj pocit zdieľajú alebo nie.
Pre niekoho je 6 mesiacov veľa, pre iného nie. Do budúcnosti si však nemyslím, že má zmysel prezentovať stavbu na mieste, kde si pár ľudí vyárenduje priestor na dokonalosť a neomylnosť. Verím, že tomu tak nie je a ďalšia diskusia to potvrdí. Ak nie, potom tu nemám čo hľadať.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Marek

Příspěvekod Marek » 24 srpen 2011 10:43

Zdendo pěkná prácička, jako vždy. Špinlerovky mám taky moc rád a tenhle model je opravdu nádherný (jako každý lotus :D ). Je již nějaká představa o vydání? Popřípadě chystáte nějaký další Lotus?
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Ali

Příspěvekod Ali » 24 srpen 2011 10:46

Mě nějaká ta chybička na modelu nevadí, ale když si jí někdo všimne tak nevidím důvod proč na ni neupozornit (I kdyby si tu opravu udělal jen jeden modelář). Ovšem nedá se očekávat, že autor zanechá všeho jen kvůli tomu,aby udělal opravné díly.
Debata se již trochu otáčí o od Lotusu, ale neodpustím si to.
hepyno píše:S výnimkou Stingera a andyho sa tu neprezentujú jednoduchšie modely, iba samé gytovačky alebo extrémne veľké modely, ktoré sú síce pekné, realistické, ale obyčajnému modelárovi na míle vzdialené. To tu už na jednoduchého človeka nik nemyslí? Čo si pomyslí keď sem príde a uvidí to tu? Povie si možno to čo ja, na to nemám, na takú úroveň sa nedostanem a na F1ky sa vykašle. Potom tu bude uzavretý okruh dinosaurov a keď Tí vyhynú, tak prázdno.

Hepyno- to ti jako vadí, že tu Milan, Petr a Jarek staví modely jinak- To snad nemyslíš vážně :roll:
V sekci recenze staví pravidelně modely jen pár modelářů- nepřijde mi, že by tomu jindy bylo jinak. Prostě kdo chce prezentuje, kdo nechce neprezentuje, bez ohledu na to co se tu staví.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 24 srpen 2011 10:51

Marek píše:Je již nějaká představa o vydání?

Tento model už vyšiel v apríli.
Ali píše:Mě nějaká ta chybička na modelu nevadí, ale když si jí někdo všimne tak nevidím důvod proč na ni neupozornit (I kdyby si tu opravu udělal jen jeden modelář). Ovšem nedá se očekávat, že autor zanechá všeho jen kvůli tomu,aby udělal opravné díly.

všimni si však, že mnohokrát je diskusia len o chybách, akoby tie modely nemali čo ponúknuť.
Ali píše:Hepyno- to ti jako vadí, že tu Milan, Petr a Jarek staví modely jinak- To snad nemyslíš vážně :roll:

To som nenapísal, len vyjadrujem frustráciu, že sa niekde stratila "klasika". Tie modely sú super, na vysokej úrovni až geniálne, ale mne sa skôr žiada návrat k zemi. Určite sa nájdu ľudia, ktorí tu nič neprezentujú, lebo sa boja práve porovnávania s takouto úrovňou a tie hecovačky, čo sa tu objavujú to podľa mňa potvrdzujú.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

milan paulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod milan paulus » 24 srpen 2011 11:04

Nejde o srovnávání, každý pracujeme na tom co nás baví, v čem se cítíme dobře. Modely 1 : 6 tu neprezentuji proto, (píšu jen za sebe) abych se vychloubal nad ostatními.... Moc obdivuju a vážím si všech, kteří modely staví a mají svůj koníček rádi. A moc dobře vím, že stavět formule v měřítcích 24 a 18 je někdy těžší, než co stavíme s Petrem... Ale baví nás to. Navíc mnohdy beru stavby vašich modelů jako inspiraci pro své stavby a moc bych si přál, kdyby tomu bylo i naopak. O tom to je.

Ali

Příspěvekod Ali » 24 srpen 2011 11:11

Diskuze o chybách se tu samozřejmě objevuje, nemůžeme jenom chválit :D
Já osobně ještě nenarazil na chybu v konstrukci nebo v grafice co by mi vadila (mluvím samozřejmě o modelech F1). Modely F1 považuju za jedny z nejlépe zpracovaných.
Jsem rád, že jsem tu věc s Milanem, Petrem a Jarkem pochopil špatně. Ale klasiky je v "RECENZÍCH" spousta.
A proč se bát prezentovat jedná se o zábavu a oddych- Tak z toho nedělejme nějakou stresovou událost a užívejme si to :wink:
Naposledy upravil(a) Ali dne 24 srpen 2011 20:17, celkem upraveno 1 x.

Marek

Příspěvekod Marek » 24 srpen 2011 12:00

...ano již jsem ho dohledal, omluva za zbytečný dotaz :oops: , díky za info hepyno
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

sulko

Příspěvekod sulko » 24 srpen 2011 18:53

Vyuzijem tuto diskusiu na vyjadrenie svojho nazoru. Zrejme sa F1 papierove modelarstvo vybralo 2 smermi.

1.) Modelari tuziaci po dokonalom modeli. Ano, su tu a ich tuzby naplna hlavne (ale nielen) FT. Vytvara dokonale modely presne tak, ako sa objavili v nejakom zavode, popripade treningu. Staci mala uprava a mame tu uplne novy model, ktory je pripraveny na dalsie vydanie. Preto mame 4x Ferrari 158, 6x Ferrari 1512, 7 x Lotus 49(B), 2x Matra MS80 (chystaju sa dalsie), 6x Ferrari 312B, 5x Williams FW30. Aby som nespominal len FT, tak iste si priradite autorov k 3xATS D4, velmi popularny Tyrrell 011 (4x) a 012 (6x) (ale tu o dokonalost neslo, skor o zaujimave farebne prevedenie), Ferrari 126C2 (4x).

Alebo Brabham BT42/44 (4x), McLarem M26 (vela krat), Ensign N176, N177 (vela krat), Hesketh 308B(D) (5x), March 761,771 (vela krat), Shadow DN5B (4x)- pri tychto modeloch opat rozne farebne prevedenia.

V tomto pripade si malokto postavi viac rovnakych modelov (ale su taki) a viac ludi si ich kupi kvoli nazvime to zberatelskej hodnote arsikov modelov (to napr. aj ja)

2.) Modelari, ktori netuzia mat az tak dokonaly model, ale napriklad viac roznych modelov v jednej sezone (tu su pekne zmapovane sezony 74,75,00, prve lastovicky 1995), alebo jednu znacku v priebehu niekolkych sezon aj za cenu toho, ze mozno ide o jednoduchsi model (hlavne porovnavam s FT) - aj ked vsetci autori robia podla mna modely dost narocne. Je to mozno menej o modelarstve a viac o vytvarani zbierok hotovych modelov, co ma tiez zmysel. Tento pristup je mi blizsi.

Podla mna tu budu zrejme vzdy 2 skupiny modelarov. Ti tuziaci po dokonalych modeloch a ti, ktori ich chcu mat postavenych povedzme viac aj ked "jednoduchsich". Moj nazor je taky, ze na dokonale modely tu uz mame particku, co to vie robit (s pristupom viac variant jedneho typu auta). Potesilo by ma, keby sa viac rozvinula tvorba tych autorov, co by naplnili ocakavania druhej skupiny.

Aj ked... F1 modelov je fakt dost. :-)

Dakujem za pozornost. :-)

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 24 srpen 2011 21:06

Sulko, napsal jsi to hezky. A ať už jsou tu dvě skupiny, nebo tři, čtyři, klidně mohou vedle sebe existovat, tvořit a prezentovat své modely. Stačí, když se budou respektovat. Není třeba být frustrovaný z toho, že jedna skupina tvoří momentálně více a druhé méně. Všichni to máme jako koníčka, relax, odpočinek od každodenních problémů v zaměstnání, či osobním životě.

milan paulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod milan paulus » 24 srpen 2011 21:23

Moje řeč!!!!!!! Tak nechme řečí a patlejme :D :D :D

Condor

Příspěvekod Condor » 24 srpen 2011 21:36

Kde sme sa to touto debatou dostali, chlapi!!! Chcel som len povedať, že autor odviedol superkvalitnú prácu. Podkladom mu bol model od Tamiye a boli na ňom chybky (i japonci sú len ľudia). Žiaľ. prišlo sa vtedy na to neskoro. Ja napríklad až tak netrvám, aby bol vždy uvedený model z konkrétneho závodu, možno stačí len rok a názov auta, ale to je len vec názoru. No keď to tam chcete niektorí mať, tak by to malo sedieť so skutočnosťou, alebo sa mýlim? Preto som na to upozornil, aby tí pedantnejší modelári túto informáciu mali.

No a modelárstvo ako také? Nech si to každý lepí ako chce, hlavne nech mu to robí radosť!!!. A ak mám niečo pripomienkovať, mali by to byť len skutočné argumenty a historické fakty, inak vždy skĺzneme k takejto plytkej konfrontačnej debate, ktorá mi nie je blízka :(

Bugatti

Hmmm

Příspěvekod Bugatti » 01 září 2011 21:16

V podstate súhlasím s Hepynom. Nie možno úplne ale v tom, že sa tu pochovávajú žiadané modely, lebo všetci sa tu hrajú na modelárov ale keď si majú urobiť čo i len malú úpravu tak je problém. Mňa osobne nevzrušujú modely typu FT kde človek lepí mesiac brzdový kotúč aby ho potom skryl v kolese. Samozrejme, súhlasím s ich vydávaním, pretože každý má svoju predstavu, ale nepáči sa mi že ľudia s takýmito nárokmi tlačia aby aj ostatné modely boli na takej úrovni. A popri tom na tomto fóre je možno 5 modelárov ktorý také modely dokážu postaviť, tak aby aj skutočne dobre vyzerali. Je mi ľúto, že sa z papierového modelárstva stala záľuba pár vyvolených, ktorý diktujú ostatným ako majú robiť modely. Už to nie je o tom o čom to má byť.
Galériu mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 01 září 2011 21:58

Proboha, kluci, proč pořád nad čímsi pláčete a vadí vám to, co dělají druzí. Když se vám zdá, že tu chybí jednodušší modely (já myslím, že je jich tu dost, stačí nahlédnout do recenzí), proč je sami nestavíte a radši kritizujete druhé? A že by tady někdo na někoho tlačil jak dělat modely?
Všichni to tady snad děláme hlavně pro sebe a stavíme ty modely, které se nám líbí. Klidně si na svém modelu natři kola na růžovo a na kastli si namaluj třeba Mikymauze. Asi si všichni pomyslí, že jsi se zbláznil,ale důležité je , že z toho budeš mít radost.

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 01 září 2011 22:07

Som tiež toho názoru, že nič, ale absolútne nič z názorov na tomto fóre nemôže zabrániť vydavateľovi vydať tie modely, ktoré chce vydať. Hľadať v tomto fóre vinníka pozdržania vydania napríklad Ferrari 640 je výhovorka.
Naposledy upravil(a) Robert Blaschke dne 02 září 2011 00:33, celkem upraveno 1 x.

Zpět na