Lotus 77 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
miraiscz

Re: Lotus 77 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Příspěvekod miraiscz » 29 březen 2013 11:18

Jen pro úplnost. Nilsson tyto nasávače (dle fotografií) nepoužil ani v tréninku. Jezdil s odkrytým motorem a nasávače byly po stranách cockpitu.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 29 březen 2013 11:29

A je to vyriešené, môže byť dvojverzia odlíšená nielen štartovým číslom ale aj tvarovo -Andretti nasávače za hlavou, Nilsson po bokoch kokpitu. Aby však nakoniec z toho nebola jednoverzia Andretti :roll:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 29 březen 2013 12:42

Jestli někdo najde foto nebo video, kde je jasné, že Nilsson nejel v tréninku s komínem, tak mu gratuluji :lol:
Tento model (viz ilustrativní foto z autorových stránek) se mi dostal do rukou s tím, že jej mám překontrolovat. Vůz neodpovídal žádnému závodu. Tak jsem se dal do pátrání, ke kterému závodu jej bude nejvhodnější doladit.
Zjistil jsem, že Lotus 77 jezdil v roce 1976 s následujícími verzemi těchto dílů:
5 verzí komínu (+ odkrytý motor)
4 verze bočnic
2 verze trupu (kokpitu)
2 verze přídě
3 verze bočnic zadního křídla
4 verze hlavní plochy zadního křídla
Dále se vystřídali 4 jezdci, někdy byly nasávače vzduchu k brzdám vpředu, jindy vzadu, jindy všude anebo taky nikde....

Jelikož už jedna verze Lotusu 77 byla vydána s jiným komínem a taky proto, že vystřihovánka byla řešena jako dvojverze postupoval jsem takto:
Komín z vystřihovánky byl použit ve 4 závodech resp. trénincích
Španělsko - Belgie - Monako - Švédsko

Ve Španělsku a Belgie byly použity zcela jiné bočnice, takže se výběr smrskl na Monako a Švédsko.

Když pominu, že v Monaku byly použity jiné bočnice zadního křídla, což by nebyl problém předělat, tak hlavně přijel do Monte Carla Lotus pouze s Nilssonem. Co se týká použití komínu v Monaku, je to stejná písnička jako ve Švédsku. Nilsson jej použil jen v tréninku. V závodě jel s "naháčem".

Takže pokud má někdo problém s tím Švédskem, můžem to předělat na Monackou jednoverzi ;) Ale to už beze mě, protože hledáním podkladů a předěláním více než poloviny dílů jsem strávil cca 150 hodin. Podotýkám že z vlastní vůle bez finančního ohodnocení. Prostě jen proto, aby mezi vás modeláře šel model více odpovídající dnešním měřítkům kvality a hlavně taky skutečnosti.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 29 březen 2013 13:19

Tomáši, vyřešil jsi to šalamounsky a naprosto v pohodeě. Taky jsem malinko pátral a je to přesně tak, jak píšeš. V závodě byly tyto nasávače pouze ve Španělsku a Belgii, ale tam byly jinak bočnice. Když se ponechají bočnice a nasávače, tak vychází jedině Monako trénink a Švédsko trénink. Takže toto je model z tréninku na Velkou cenu Švédska.

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 29 březen 2013 13:29

frydek665 píše:Tomáši, vyřešil jsi to šalamounsky a naprosto v pohodeě. Taky jsem malinko pátral a je to přesně tak, jak píšeš. V závodě byly tyto nasávače pouze ve Španělsku a Belgii, ale tam byly jinak bočnice. Když se ponechají bočnice a nasávače, tak vychází jedině Monako trénink a Švédsko trénink. Takže toto je model z tréninku na Velkou cenu Švédska.

Přesně jak říkáš! Byla by škoda tento komín nepoužít. Alespoň mně se teda líbí ;)

Zpět na