Lotus 78 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Ali

Příspěvekod Ali » 27 leden 2011 19:48

TEO nebuď syslík a dej vyřezané disky i k ostatním laserům :lol: :lol:
Vím, že to nezáleží na tobě, ale já bych pro to ,aby byly součástí laser setu...

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 27 leden 2011 20:01

Ali disky součástí aršíku u modelu nebudou. Kdo bude mít zájem, mile rád mu je nechám vyříznout. Pavel Krejčí nechce nijak prodražovat cenu modelu.

Ďourku, pamatuješ si jak Pavel Krejčí psal, že mu odešel komplet počítač i s daty? Tak tam byla tehdy i zmíňka o beta testu tohoto modelu od Hepyna. Takže tento beta test byl nejen pro odzkoušení žeber na modelu, ale i proto, že prostě jako by vůbec neproběhl.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 27 leden 2011 21:16

TEO píše:Ali disky součástí aršíku u modelu nebudou. Kdo bude mít zájem, mile rád mu je nechám vyříznout. Pavel Krejčí nechce nijak prodražovat cenu modelu.

Ďourku, pamatuješ si jak Pavel Krejčí psal, že mu odešel komplet počítač i s daty? Tak tam byla tehdy i zmíňka o beta testu tohoto modelu od Hepyna. Takže tento beta test byl nejen pro odzkoušení žeber na modelu, ale i proto, že prostě jako by vůbec neproběhl.

To je v pohodě - já jenom předkládal svůj pohled na to co tady proběhlo: Hepyno se na začátku zeptal, jestli je to stejný vůz, jako dělal on a přidal odkaz.... a bylo ticho po pěšině... (nevím, jestli jste se kontaktovali přes SZ, nebo vůbec)... a tak se zeptal ještě někdo, jak to tedy je... a Hepyno mu odpověděl, že je to stejný vůz akorát s doplňky ... a na to přišla odpověď "Aha díky" a v závorce tedy poznámka, že o nich tady zmínka nebyla..
čili nikdo nemá problém, jenom se něco nakouslo a nedopovědělo.. :-)
A pokud dopovědělo, tak se to nedostalo na veřejnost...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 28 leden 2011 10:24

Ako pozerám, rpedsa je tu len jedna zmena - tento model má upravené nasávanie vzduchu za hlavou jazdca, k tejto úprave došlo až po mojej bete.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 28 leden 2011 20:43

Model vypadá dobře, až na jeden podstatnej detail. Ta obrysová křivka krytu motoru není hezká. Tvoří to velkej lom . Přitom na autě se to hezky plynule svažuje. To bych přepracoval.

Obrázek

Vypůjčil jsem si od Tea foto, aby bylo vidět co mám na mysli.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 28 leden 2011 22:08

Model je hotov.

Obrázek

Nová Galerie

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 29 leden 2011 14:00

Jedna prezentační.......

Obrázek

Nová Galerie

Condor

Příspěvekod Condor » 14 srpen 2011 20:08

Tento model som lepil pred pár rokmi, ako test pre autora a tiež sa mi tá krivka krytu motoru moc nepozdávala. Famózny autor Miloš "Cornell" mi vyrobil nový kryt a posúdte sami, či je to lepšie. Dielce som vtedy poslal aj Petrovi Špinlerovi, no model už bol uložený v ploche a to bol asi dôvod, prečo to už zostalo takto. Kedže viem, ako Petr dokáže narvať dielce modelu do plochy dvoch listov, dokážem to pochopiť. Na mojom modely je ešte pár zmien, ako vyplnenie priestoru pod krytom motora a nasávaním valcov motora, iné boky zadného krídla, mierne zoštíhlený predok a pod. Inak fantastický model, ktorý na okruhoch začal šialenú éru "wing-car" áut s vnútornou aerodinamikou.

ObrázekObrázek

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 14 srpen 2011 20:50

Já mám pocit, že ten komín nakonec upraven byl. Tento model mám před dokončením a komín jsem neupravoval a ten hrb tam není.

Obrázek

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 14 srpen 2011 20:54

Ano, hrb byl opraven, akorát tvar dílu nebyl použit od cornella, ale mnou navržený a odzkoušený. Opraven byl i tvar bočnic předního křídla.

Nová Galerie

Condor

Příspěvekod Condor » 14 srpen 2011 21:38

Takže nejaké úpravy predsa len boli uskutošnené. No nedarí sa mi nájsť foto Andrettiho vozu s bokmi predného a zadného krídla, v kombinácii ako máš na fotke. Tvar boku predného krídla, ako máš na modely, používal prevažne iba Andretti a to iba v roku 1977. Pôvodný tvar zadného krídla bol použitý iba na začiatku sezóny 1977, myslím že to bolo do GP Južnej Afriky 1977, keď Nilsson mal ešte starý tvar zadného krídla. V takejto podobe asi voz nešiel žiaden závod. Auto potom jazdilo ešte i v roku 1978, dokonca ako náhradný voz v GP Talianska 1978 sa stal tento typ osudný "Superšvédovi" R. Petersonovi po nešťastnom štarte do závodu.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 14 srpen 2011 21:50

A tak to s těmi bočními pláty křídel by mě docela zajímalo. Můžeš ještě zkusit zapátrat? Jestli to neodpovídá žádné Velké ceně, tak se to budu snažit opravit.

Condor

Příspěvekod Condor » 14 srpen 2011 22:49

Okolo tohto modelu som sa kedysi snažil zistiť čo najviac, pretože lotus 78 a lotus 79 pokladám za technické míľniki v technickom vývoji F1. Ako píšem, nedarí sa mi nájsť žiadna fotka, zodpovedajúca modelu a to som kedysi prechádzal históriu 1977/78 závod od závodu. Model vznikol na základe plastového modelu od Tamiye a až potom sme zistili odchýľky od skutočnosti. Navyše, podľa dobových fotiek mám pocit, že zadné krídlo by malo byť posunuté viac dopredu ku zadným kolesám. V prvých dvoch závodoch sezóny 1977 bolo zadné krídlo vzadu a mal aj ten tvar, ale auto bolo počas tohto debutu s plytkým krytom motoru a rovnými bočnicami. Daj si vyhľadať nejaké fotky "lotus 78" a sám uvidíš.
V takejto podobe debutoval:

[IMG=http://img179.imageshack.us/img179/4057/7705argandretti.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 14 srpen 2011 23:07

Plasťák od Tamiye doma mám jak 1:20, tak i 1:12 a podle něj se taky snažím tento papírák trochu vytunit. Tamiyu považuju za solidní firmu a nějak se mi nechce věřit, že by vyrobily model, který neodpovídá realitě. Tím ale netvrdím, že to není možné.

Condor

Příspěvekod Condor » 15 srpen 2011 15:50

Ano, Tamiya je veľmi seriózna firma, ale treba si uvedomiť, že ide o výlisky z roku 1977(rok nájdeš na rámčeku s dielmi). Ten v M 1:20 im trochu uletel a veľký v M 1:12 teraz vydali v reedícii s opravenými kovovými dieľmi podľa môjho popisu. Skús napríklad porovnať foto skutočného Ligieru JS11 a plasťáku. Určite nájdeš pár nepresností. Cornell robí teraz na Porsche 935 turbo vo farbách Vaillant. Plasťák od Tamiye v M 1:20 mal požičaný odo mňa a tiež mi potvrdil, že nie je všetko podľa skutočnej predlohy. Ale ako píšem, nájdi mi jednu fotku zo závodu, ktorá mi vyvráti moje pripomienky, budem rád. :wink:

Zpět na