Nádherný auto. Na Lotuse se těším.
Jen malej postřeh : Zdá se mi, že jsou přední kola svisle. Neměly by mít odklony? Proto Robert konstruoval ty skládaný pláště. Tuším, že je dnes mají všechny auta.
Až dodělám drobotinu (zrcátka a antény na vrchu přídě) a hlavně o víkendu při dením světle to vyfotím ze všech stran. Odklon opravdu není velký, ale takto mi to vyšlo a narovnat jsem se je nijak nesnažil.
Teď to v práci nemám, ale myslím, že trošku šikmo kola jsou.
Na druhou stranu, když kouknu na fotky, tak vidím, že jsou kolmo . Podám zprávu večer....
Mne sa zase páči priblíženie k reálu - rozdiel v tvare predných a zadných behúňov je pekne vidieť na fotke zo skutočnosti.
Tiež som mal zo začiatku trochu obavy zo zlepenia predných behúňov ale nakoniec to nebolo nič zložité. Myslím že ich natretie by to vylepšilo.
Anténky:
Vlákno ze smetáčku s kuličkou z herkulesu přetřené centrofixem.
Celý model - detaily:
Celý model - celkové náhledy:
Model je super. Robertovi se povedl. Pár drobností jsem reportoval a při vydání budou odstraněny.
Byla to pro mne novinka stavět model z poslední éry a tvarování dílů v několika směrech pro mne bylo velmi náročné. Oproti ostatním novodobým modelům (Ferrari, Red Bull) je tvarování Lotusu nejspíš nejméně náročné. Z tohoto důvodu nejsou součástí modelu laserované dopňky.
Celkový čas strávený na beta stavbě byl 105 hodin.
k těmu laserovým doplňkům kdo umí počítat obvod kruhu a poloměrem tak si může vyrobit sám tyto doplňky například s tvrdšího papíru, který bývá na zadní straně skicáku ...
Ještě k těm kartonovým doplňkům.... nemáš někde průměry kružnic na kartony do kol ? Anebo bys mohl požádat o zakreslení do návodu. Myslím, že to je významná pomůcka. Aspoň na urychlení odměření. Docela se s tím pokaždé potrápím, než dostanu akorátní rozměr. Zkouším nejdřív na kladívkové čtvrtce a odvaluju na běhounu, a kolikrát i stříhám stejně dlouhej pás na omotání kolem kartonovýho kola. Výpočty mi mnohdy úplně přesně nesedí a o nabrání rozteče vyřezávacího kružítka ani nemluvím. Pokud budou v návodu dvě vlasové kružnice, tak není co řešit.