Promo stavba Williams FW07, 1980, G. Lees /R. Radevicz/1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Ali

Příspěvekod Ali » 28 listopad 2011 10:01

Je to tak jak píše Petr.
S barvou se pracuje dobře jen je potřeba mít před nástřikem dokonale hladký povrch- po nástřiku je všechno strašně vidět a nepůsobí to hezky. Zkoušel jsem disk po nástřiku "chromem" přstříknout lakem, ale to v žádném případě nedoporučuju - barva se změní v tmavší šedou, takže bacha na to.
Víťo máš to super, ať se daří i nadále.

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 29 listopad 2011 07:30

Pánové, díky za tipy i pochvaly. Je velmi pravděpodobné, že se pokusím disky v chromu udělat. Zatím ale na to není čas, takže jsem je udělal v podstatě klasicky jen s malinkou úpravou:
Obrázek
Obrázek

Do plášťů jsou jen vloženy a lehce přibodovány k sobě, takže když se rozhodnu disky předělat, nebude problém je z plášťů sundat.
Dokončeno: Williams FW07, 1980, G. Lees
Obrázek

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 30 listopad 2011 23:34

Víťo, nádherně čistá stavba. Radost koukat. Jen mi vrtá hlavou jestli je schválně vypuštěno R na reklamách na předních kolech, nebo je to chybka tisku.

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 01 prosinec 2011 06:16

Ahoj!

Jedná se o chybičku v tisku na této promostavbě. A já blbec si toho nevšiml při stavbě, ale až po té co jsem vložil fotku sem. Tak to ješ nejspíš budu muset nějak opravit. Nicméně v konečné podobě na tiscích, které Rado už distribuoval, je všechno v pořádku.
Obrázek

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 01 prosinec 2011 10:23

Víťo model vypadá skvěle, kola jsou supr, nemůžu se dočkat až budeš mít hotovo..:wink:

Nějaká fotka z depa s odkrytovaným vozem se určitě najde, vlastně ani nemusí jít přímo o FW07, ale o jakýkoliv jiný vůz, jde pouze o to inspirovat se.

Nápad s doplňky, který jsem naznačil..to by mohlo být do budoucna zajímavé samostatné téma, když je model zpracován i pro finální variantu ve formě diorámatu..

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 12 prosinec 2011 17:21

Rado, moc díky!
Trochu jsem pokročil a dokončil zadní kola. No a pokusil jsem se konečně udělat karoserii a usadit ji na vůz. Bohužel jsem si to tím ale pěkně dodrbal. Podařilo se mi totiž poškrábat barevné pruhy na kokpitu :-( Taky se přiznám, že nechápu, jak se klukům podařilo krásně natvarovat část karoserie okolo ochranného oblouku. Hrál jsem si s tím pěkně dlouho a stejně se mi to nepodařilo jak by to mělo být. Takže klobouk dolů před Zdendou, Petrem Frýdkem, j.braunerem a samozřejmě Radem, kterým se to povedlo nádherně!!! Nakonec to už nechám takto otevřené a zadní kryt pohodím na nějaké kozy po vzoru Aliho. Myslím, že teď už mám nejhorší za sebou, tak už to snad nějak doklepu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 12 prosinec 2011 19:03

Já myslím, že máš kryt taky ok, kdyby jsi na to neupozornil, ani bych se na tím nepozastavil.

Škoda toho šrámu na pruhu, nenapadá mě jak to opravit, možná někdo ze zkušených lepičů poradí..

Kola vypadají dost dobře, tak nezbývá než popřát zdárný finiš.

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 12 prosinec 2011 20:05

Díky Rado!
Pokusím se to opravit tak, že namíchám vodovkama co nejpřesnější odstín a skoro suchým štětečkem to opatrně potřu. Na tisku to moc držet nebude, tak snad nabarvím jen ty rýhy. Nejspíš nebude moc vadit když se barevně netrefím úplně, hlavně aby to aspoň tak neřvalo.
Obrázek

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 20 prosinec 2011 09:07

Tak jsem v podstatě dokončil přední část vozu, zbývá, jen doplnit řídící tyče a přinutit vůz aby trochu klesl dolů.
Obrázek
Obrázek

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 20 prosinec 2011 10:29

Jedeš dobře, těším se na finální fotky.. :wink:

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 21 prosinec 2011 10:48

Pomalu se blížím k závěru. Přidáním křídel to začlo vypadat jako formule :-) I když zadní je zatím jen nasucho nasunuto.
Definitivně jsem se rozhodl, že vůz zůstane takto odkrytý, takže na něm zbývá doplnit jen zrcátka a krytky u chladičů. Asi postupně nachystám i jakési "kozy" na kterých by byl celý vůz položen se sundanými koly. Kryt motoru pohodím kdesi do kouta ;-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 22 prosinec 2011 10:41

Tak se snad konečně dá říct, že hotovo!

Volant ale ještě schne a sítka na sání chci ještě dodělat z niklové síťky. Fotky nejsou zatím nicmoc, je to jen narychlo blejsknuté. Ještě to pořádně nafotím na lepším podkladě a bez blesku se stativem.

Chěl bych poděkovat Radovi za krásný model! Zároveň se omlouvám že mi stavba trvala tak strašně dlouho :-(

Obrázek
Obrázek

Ali

Příspěvekod Ali » 22 prosinec 2011 10:46

Sice to trvalo, ale výsledek je perfektní- i když toto zbarvení se mi nelíbí tolik jako u ostatních FW07 z Radovi nabídky.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 22 prosinec 2011 11:01

Krásné, čisté! Nedivím se, že to chvíli trvalo. Výsledek určitě stojí za to :wink: .

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 22 prosinec 2011 11:22

Ahoj Víťo, Williams se Ti povedl, modelařina je odpočinková činnost, koníček, nejde o rychlost a ve tvém případě se pomalejší tempo osvědčilo.

Zpět na