Jmenuji se Lukáš a s papírovými modely jsem začal začátkem devadesátých let. Zprvu to bylo všechno možné, co vycházelo v časopise ABC, ale se zaujetím pro královnu motorsportu F1 v roce 1993 v kombinaci s modelem McLarenu MP4/5 od Michala Antonického v ABC jsem propadnul stavěním modelů vozů F1 v měřítku 1/24. Ze začátku to bylo těžké, tu a tam se nějaká formule v ABC objevila, ale nikdy to nebylo nic aktuálního, většinou šlo o historické legendární vozy. Lákalo mě mít i aktuální model, a tak jsem si v roce 1996 postavil pomocí tužky a fixů Williams FW18 jezdce Damona Hilla, kterému jsem po smrti Ayrtona Senny začal fandit. V roce 1997 mně zase ohromil Benetton B197 svým tvarem i zbarvením, spřádal jsem plány na další domácí výrobu, pár náčrtů už jsem měl, ale nikdy na stavbu už nedošlo. Teprve až v novém tisíciletí se začaly ve velkém objevovat papírové modely vozů F1 ve větší míře v ofsetu či laseru, mohl jsem díky tomu rozšiřovat svou sbírku o modely vozů F1 jak současných, tak i starších a dávno minulých. A nejenom ty legendární, ale i ty méně známé, což si také zaslouží pozornost.
Velký dík patří všem autorům a lidem, kteří se na tom podílejí.
Nejprve samostatná sbírka vozů mistrů světa. Některé krabičky jsou sice prázdné, ale to tím, že je vůz buď v šanonu nebo je v přípravě u autorů. Budu moc rád, když se vozy mistrů světa budou dále rozšiřovat, aby jich bylo co nejvíc.

Sbírka vozů mého prvního F1 hrdiny Ayrtona Senny:

Ostatní vozy si rovnám do vitrín podle ročníku. Plní se mi to postupně, jak průběžně lepím.
Aktuálně k 20. 4. 2023 mám slepeno rovných 200 modelů formule 1. Ještě dobrá stovka mně čeká...
70. léta

80. léta

90. léta

00. léta

Podařilo se mi získat podpis od Tomáše Engeho na model vozu F1 Prost AP04 z VC Itálie 2001. Jeden model tak bude na dřevěné desce ze spodu vozu originálně podepsán samotným jezdcem.

Do budoucna by to nemusel být jediný model, který bude mít autogram přímo od jezdce...napadají mě různé myšlenky a scénáře
LUK