Galerie autodráhových modelů - miro

Jak to pěkně vypadá HOTOVÉ...
(fotky hotových modelů, sbírek atp. )
miro

Galerie autodráhových modelů - miro

Příspěvekod miro » 01 březen 2009 22:19

Ahojte,
tuhle na mě ve sklepě spadla jakási krabice. Jaké bylo pro mě překvapení, když jsem po otevření zjistil, že obsahuje modely, které jsem odložil i s modelařinou někdy kolem roku 1989 (po svatbě :x ). Chtěl bych vám tedy představit své papírové modely (až na pár detailů), které jsem "tvořil" v 80-tých letech minulého století :shock: :shock: :shock: !!!
Všechny jsou v měřítku 1:32 a většina z nich byla vytvořena tak, aby se mohly prohánět po autodráze - samostatné sundavací šasí, zadní část přizpůsobena pro umístění elektromotorku a pryžová kola (později mi bylo líto neustálých oprav a stavěl jsem si je jen pro potěšení už bez učelu někdy se projet. Používal jsem vlastní technologii: krabice od čajů, barevné papíry, barevné tuše, redispero, žiletku ASTRA :P a samozřejmě bezbarvý lak (ten, jak je na fotografiích vidět, po těch více jak 20-ti letech nějak zežloutl). Všechno ruční práce - počítač jste si v té době mohli pořídit ledatak ZX Spectrum a o tiskárně se mohlo jen zdát (nadšenci si je stavěli z Merkuru) :roll: .
Doufám, že to někoho z vás osloví - a třeba mě to podpoří i v návratu mezi "kutily". Vlastně jsem si na cca 20 let od modelařilny jen tak odskočil vychovat dvě děti (pardon, dcery) :) . Teď se už zase půl roku snažím něco ukutiit (teď mám zrovna na stole March 2-4-0), i když stále nemám odvahu se s novými výtvory pochlubit.
Až na několik ulomených přítlačných křídel a zpětných zrcátek všechny modely přežily (20 let ve sklepě + 2x stěhování). Nafotil jsem je tak, jak jsem je vytáhl z krabice - lehce polámané a i s tou vrstvou prachu :) .

Bohužel mám problém. U modelů mi chybí jakákoliv identifikace. Už si nepamatuji, který je který. Znalci mi snad pomohou ... ? :?:

Tak to je ona:
Obrázek
Netřepat! Nemíchat!
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tyhle 3 forky mi snad administrátoři tohoto fóra odpustí :wink: :
Obrázek Obrázek Obrázek

A takhle to vypadá konstrukčně (bez motorku):
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

A tohle je už bez úpravy pro autodráhu (ale stále se sundavacím šasí:
Obrázek Obrázek

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 02 březen 2009 08:02

Tý jo, tak v té době jsi musel mít nejbáječnější autodráhu v ČR!
Teď se sice dají koupit na autodráhu dokonalé modely F1, ale historické vozy výrobce nezajímají - teda ne v kategoriích F1. V rally a plackách se nějaké starší předlohy objevují.
Škoda jen kvality fotografií, mohla by být lepší!

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 02 březen 2009 09:13

Super....... :shock:

Mě se moc líbí to TECNO, je podle předlohy M.Vaska z ABC. Sice asi nebude úplně správně z historického hlediska, někde se to už probíralo, ale tvar má perfektní a jako model na autodráhu bych si s ním určitě rád zajezdil :wink:

Taky jsem se tuhle hrabal na půdě a v šuplíkách a našel cca 8 autodráh a jedno autíčko ( Lancia beta montecarlo z ABC) ač brutálně podlepená, tak stejně pěkně dobitá :lol:

Budeš v úpravách ala autodráha pokračovat i s tím marchem 2-4-0 ? :twisted: :twisted: :twisted:

miro

Příspěvekod miro » 02 březen 2009 09:16

Vím, lepení my jde přeci jenom lépe než fotografování. Asi jsem se pro to nenarodil.
Budu se muset polepšit. :)

A mě to bylo divný, že mě na dovolené vždycky rodina odháněla od kamery ...

miro

Příspěvekod miro » 02 březen 2009 09:24

Budeš v úpravách ala autodráha pokračovat i s tím marchem 2-4-0 ? :twisted: :twisted: :twisted:

Kdepak, teď si lepím do vitríny. Pouze F1. Akorát u toho měřítka 1:32 jsem zůstal (mám malý byt :) ).
Ty úpravy pro autodráhu jsem dělal jako "dorostenec" pro sebe. Teď bohužel nemám pro koho (holky mají jiný zájmy :( ).

Zpět na