nadešel čas zase vykročit s kůží na trh.
Dalším modelem, který vylosovala půvabná ručka mé přítelkyně z klobouku a který se mi tím pádem dostal pod ruku je Surtees TS16-4 z roku 1975.
Na začátku byla placka - respektive dvě o velikosti A4 (no a samozřejmě návod...)
První krůčky tak jako vždy nesmělé až plaché...
Kokpit dostává pomalu tvar - znovu jsem lepil sedačku ještě před krytem - i když jsem tentokrát musel díl, na který se lepí horní část sedačky přilepit tak napůl a doufat, že potom "sedne"
Sedlo - sice to chtělo trochu retuše, ale základ modelu je hotov... a bez zkroucení... Nervozita ze znehodnocení celého modelu je pryč - teď už jsou před modelářem jenom světlé zítřky..
Chvíli jsem uvažoval, jestli držáky předních kol nemám udělat ještě před vytvořením přední části vozu, ale ony se tlumiče chytají na kapotáž...
Světlé zítřky málem byly v tahu - ten komín je setsakramentsky těžká práce a mě se na poprvé hned nepovedl - naštěstí jsem měl ještě jeden (všichni, kdo dostali tenhle model s tiskovou chybou vědí proč
A soutěžní otázka, který komín je ten nepovedený?
Motor mi naštěstí podobný žertík nepřipravil - přeci jenom už jsem jich pár postavil ....
Tady už schází jenom křídlo a můžeme letět!
Komplet model už bez komentáře:

Tak a už chybí jenom lakovna, ale tam jsem se zatím nedostal - obrázek po laku dodám později...