Matra Simca MS120 - 1970 GP Monaco, H. Pescarolo / P.Špinler

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
kvr
Kontaktovat uživatele:

Matra Simca MS120 - 1970 GP Monaco, H. Pescarolo / P.Špinler

Příspěvekod kvr » 22 květen 2011 18:23

Zdar,
pustil jsem se do výše zmíněného vozu a nejdou mi do hlavy zrcátka - místa na kokpitu pro přilepení držáků jsou umístěna na každé straně jinak. Je to chyba nebo je tak výrazná asymetričnost záměr?

Verze Beltoise je ok, v náhledech u Teovy beta stavby to vypadá, že držáky byly symetrické, takže je to zjevně až problém vydání.

Díky,
Z.

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 23 květen 2011 09:03

To kvr: díky za upozornění, kouknu na to a večer zde napíšu, co s tím je, popřípadě, pokud to je blbě, tak navrhnu způsob nápravy, pravděpodobně náhrady dílu nebo dílů.

Díky a zdravím
PK

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 24 květen 2011 09:16

nebojte, nezapoměl jsem, hledám nápravu a příčinu.
Ano, na díle štítu u vozu číslo 9 je těch otvorů pro zrcátka opravdu nějak moc. Na *cdr se to tváří, že tam nejsou, ale po tisku tam jsou. Pravděpodobně je to převrstvení, prosím vydržte, ozvu se.

V každém případě se omlouvám za další chybku, která mě unikla. Nemá cenu se na něco vymlouvat, prostě je to naše chyba......
Předem všem děkuji za pochopení, nejsme neomylní.
Díky a zdravím
PK

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 24 květen 2011 18:58

V pohodě, za mě ok, obdržel jsem rychlou odpověď od Tea hned v neděli. Takže už mám opraveno, seškrábáno, zaretušováno a dokončeno. Lepit znovu jej určitě nebudu :)

Pro ostatní - správná pozice je ta vpravo (tedy za nápisem Matra). Oprava celkem hračka.

EDIT: Doplnění fotek pro Aliho, ale není moc o co stát, dost jsem netrefil modrou barvu:

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Z úprav zmíním jenom zpětné podlepení horní části čumáku a zabarvení černou. Ale pokud budete podlepovat podle návodu, tak je to celkem jedno :)
Naposledy upravil(a) kvr dne 12 říjen 2011 15:59, celkem upraveno 2 x.

Ali

Příspěvekod Ali » 24 květen 2011 19:07

Fotečka výsledného modelu by nebyla?

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 15 červen 2011 09:38

Dobrý den, omlouvám se za zdržení, ale pracovní povinosti mě teď docela vytšžují víc než je zdrávo :D
Matra je opravená, tedy umístění zrcátek na levé straně vozu číslo 9.
Nový tisk je již z této opravené varianty.

Vzhledem k tomu, že je to naše jasná chyba navrhuji tato řešení:

1. pokud si modelář troufne, není problém ty nepřesné úchyty zaretušovat a zrcátko umístit do polohy dle pravé strany. Je to mimo nápis MATRA !!!!
Vím, kdo má chybný výtisk, takže jako náhradu nabízím při další objednávce drobnou slevu na poštovném.

2. pokud si modelář na opravu netroufne, napište mě na mejlík, určitě to vyřešíme k absolutní spokojenosti.

Tímto se ještě jednou všem omlouvám za svoji nedůslednost při finální kontrole. Je to prostě moje blbost a samozřejmě se budu snažit napravit chybu dle přání a požadavků každého modeláře.

Děkuji Vám za pochopení a všechny zdravím
Pavel Krejčí

Ali

Příspěvekod Ali » 15 červen 2011 16:09

Díky za fotky. Vypadá hodně dobře.
Už se těším, až si zase střihnu do nějakého modelu od P.Špinlera...

OT. Koukám, že na pozadí Matry vzniká ještě nejedna formule :wink:

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 17 červen 2011 06:39

Díky, Ali. Když tak na to koukám, sebechvalně musím přiznat, že retuš, která ve skutečnosti vypadá místy dost hrozně, na fotkách docela sedí. Asi si vždy musím rozmyslet, zda dělat model pro osobní vzhled nebo na focení :) ... ale ještě není jisté, co s tím udělá lak...

Jinak závidím, já už moc těch "špinlerovek" nemám (tři, ale dvě čekají na kvalitnější laserovou reedici). I proto mě docela vystrašilo vedlejší téma. Petru Špinlerovi tedy posílám velké poděkování za tu spoustu modelů a hlavně přání rychlého vyřešení zrakových problémů.

PS: Jinak klobouk dolů před dobrým postřehem, skutečně jsou další dvě rozestavěné. Můžete hádat, ale netuším, co bude výhrou ;)

Ali

Příspěvekod Ali » 17 červen 2011 09:24

Tipnul bych to na Radova Tolemana :wink: , ale na co jsou kola s drážkami to netuším.
Taky doufám, že ještě uvidíme nějaký krásný model od P.Špinlera :!:

Zpět na