Tyrrell DG/016, 1987 Philippe Streiff, 1:24, Jan Polák

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Stinger78

Tyrrell DG/016, 1987 Philippe Streiff, 1:24, Jan Polák

Příspěvekod Stinger78 » 13 srpen 2011 15:09

Je tu další vůz z mého placatého archivu. Sice jsem tu lákal na stroj, který ještě nebyl publikován, ale zatím se nenašlo copy centrum, které by dokázalo uspokojit mé požadavky na kvalitu papíru. Takže v pondělí mám cestu do Ostravy, kde to snad půjde snáz :)

Ale jelikož bych dva dny bez patlu asi nedal, tak si prozatím střihnu do tohoto Tyrrellu a až bude připraven "tamten" model, pojedu dva současně :)

Tyrrell je free download s dílny Jana Poláka. Ještě jsem neměl tu čest něco od něj lepit, tak jsem sám zvědav, jak to půjde :)

Obrázek
Vždyť ty modely se samy neudělají...

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 13 srpen 2011 18:17

Chlapče,tebe já sleduji už delší dobu,tebe(a nejen tebe)musel ulapit nějáký opravdu jedovatý stavitelský amok.Já tady válčím s tvůrčí krizí,nějak se k tomu nemužu dokopat,chodím potichu okolo a pořád nic,až dnes na mě modýlek opět zavolal,že už je načase.A ty tady zatím jedeš pásovou výrobu.tak to teda NE.
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 13 srpen 2011 18:58

Měl jsem nekolikaměsíční pauzu, po které jsem dostal do modelaření novou chuť, tak toho využívám :)

Marlboro

Příspěvekod Marlboro » 13 srpen 2011 19:03

To je dobře, že tě to baví, ale jedeš opravdu velmi rychle, ale velmi dobře.
Jen malý dotaz: Kde v Ostravě chodíš do copycentra a jak to tam funguje a kolik cca platíš za výtisk. Napiš to buď zde a nebo mi napiš SZ. Díky moc.
kouříte? Klidně kuřte dál.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 13 srpen 2011 19:05

Ivane.... Něco podobného jsem zažil i já po svém návratu k papírařině. Byl jsem hladový a stále nenasytný. Lepil jsem téměř v každou volnou chvilku. Modely tak přibývali jeden za druhým, docela svižným tempem, prostě taková dobrá a zdraví neškodná droga. Je to zhruba 5 roků co jsem střihnul a opět tomuto koníčku propadnul. Přiznám se, že začínám ale pociťovat únavu, opotřebení a tvůrčí krizi. Kolikrát si jen tak u pracovního stolu sedím, nelepím a jen sleduji kde je co na NET-u nového, jak lepí jiní a jak jim to velice dobře jde. Dost často je pro mě potěšující, jak si modeláři berou vzor z mé práce.

A nyní něco k modelu: Je to Honzovo jedna z jeho prvotin. Jednoduchý model, který si ale zaslouží trpělivou a přesnou ruku. Určitě se potom odmění svým vzhledem a bude také pěkným kouskem do sbírky.
Naposledy upravil(a) Zdeněk-TEO dne 13 srpen 2011 19:23, celkem upraveno 1 x.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 13 srpen 2011 19:19

TEO, tohle znám. Já to mám tak, že se u mě střídají období papíru,plastu, pak vůbec nic a věnuju se jiným koníčkům a pak se to zase vrátí a mám neuvěřitelnou chuť modelařit.

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 13 srpen 2011 21:17

Chlapi naprosto souhlasím.Takové období jem měl právě ted a vypadá to že se mi zase vrací chut do lepení.Těch pár víkendů co mám za sebou to byl maximální útlum,když jsem se přece jenom přemluvil dopadlo to tak,že jsem slepil jeden dílek a šel zase od toho.Asi jsem fakt potřeboval vorazit,ona i ta moje práce mi asi brala sílu a chut.Někdy jsem prostě celej víkend skoro prospal.Jinak ke tvým modelům,máš je supr a pokavaď je chuť
Hned to jinak vypadá a hlavně odsejpá :lol: :lol: :wink: :wink:
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 14 srpen 2011 00:37

Člověk si modelaří, nevnímá čas a najednou je hodin jak na kostele... :D

Zatím to jde...

Obrázek Obrázek

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 15 srpen 2011 00:55

Dneska boky a krabicoidní motor :)
Musím říct, že Honza Polák vytvořil skvělou zkoušku trpělivosti a hodinářství :) To, co by ostatní tvůrci udělali do maximálně čtyř dílků, tady je ve dvanácti :lol:
Zatím vypadá formule notně upatlaně, ale věřím, že prokoukne...

Obrázek Obrázek Obrázek

Marek

Příspěvekod Marek » 16 srpen 2011 21:33

Je tohle možný. Takový tempo nasadit a přitom udržet kvalitu. Si borec.

Zdenku a Ivane to je přesný. Prožívám též jakési období "nechuti". Vydržím se dívat i několik desítek minut na modely a stejně ne a ne se rozhoupat k lepení. Už mi tady přes dva měsíce visí model ferarka v recenzi a furt nemůžu najít odhodlání či co. Asi to bude chtít něco lehčího na rozjezd. Možná mě i trochu zaskočily zdejší výkony ostatních nebo co a nějak si nevěřím, ale to asi znáte. Poslední dobou je tu fakt kvalitní pokoukáníčko.

Navíc sting valí modely jak šílenej. Čoveče nechceš mi přeposlat trochu energie? ...mimochodem tenhle model bych fakt neuhád. Výsledek budu sledovat.....tak ať to roste jak z vody. :arrow:
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 16 srpen 2011 23:41

Tenhle model není to, co jsem sliboval. Na papirovych modelech tento model najdeš. Našel jsem už ale (snad) místo, kde mi ten model vytisknou v požadovaném měřítku a kvalitě, ale Tyrrell je model, který lepím, aby ruce nestály :D Tím nechci říci, že jsem se na něj netěšil, jen přišel trochu dříve na řadu :)

Ale ono je dobře, že se člověk neupíná jen na jeden koníček. Já když nelepil, tak jsem si po nějaké době zase rozjel svoji pokerovou "kariéru" a věnoval se grindu. Perfektně jsem si vyčistil hlavu a přišla nová chuť na modelařinu. A ta se teď odráží na modelech :)

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 18 srpen 2011 02:02

Tak jsem zase o kousek popojel a musím říct, že mám z modelu zatím takový rozporuplný pocit. Ten je částečně způsoben tím, že styl, jakým je sestaven, mně moc nesedí a u přídě jsem si docela zanadával. Jak už je člověk rozmlsaný, že je slepí ze cca 7 dílků, tak tady jich bylo asi 20... A trochu se to odrazilo na vzhledu (za ten ale můžou moje nešikovné ruce). Bude potřeba hodně retuše...

Kryt motoru už byl lepší a celkově si myslím, že nejhorší je za mnou.

No a výsledek zatím posuďte sami.

Obrázek Obrázek

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 20 srpen 2011 13:21

Tak další posun vpřed :)

Přidáno přední křídlo, difuzory, dokončen kokpit

Obrázek

Zadní křídlo, které je na fotce přiloženo pouze nasucho. Zavazelo by při tvorbě závěsů kol :)

Obrázek Obrázek

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 16 září 2011 22:43

Po třech týdnech v Praze a následném pracovním fofru je čas opět hrábnout do modelu. Již se těším na sobotu :)

Zpět na