Ferrari F150 Italia /1:24/

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
frydek665

Příspěvekod frydek665 » 08 listopad 2011 09:47

Všiml jsem si dvou věcí, které mi trošku nesedí. Vypadá to, že jsi odstřihnul část krytu motoru v místě toho horního zakroužkování. Měl by tam být dost patrný hrb. Druhý, takový detail je na zadním křídle. Boční pláty by měly být v horní polovině zaretušovány bíle, nikoliv červeně. Mrkni na foto originálu :wink: .

Marek

Příspěvekod Marek » 08 listopad 2011 21:57

...Peťa má pravdu v obou případech. Jen doplním, že kryt není ustřihnutý, ale tak trochu zanikl. Nicméně při hooodně blízkém průzkumu tam malý hrbík je. Opravil jsem i retuš v horní části.

...pokračoval jsem detaily na přední části vozu, pokud někdo najde něco do oka bijícího, klidně napište. Přiznávám, že materiály na netu nedohledávám, lepím pouze podle návodu a někdy je to i tipovačka.

... :arrow:

Obrázek
Obrázek Obrázek
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Marek

Příspěvekod Marek » 13 listopad 2011 17:32

...a je dobojováno.

Výsledek není nejhorší, ale vždy je co zlepšovat. I přes kritiku některých dílů a jejich napasování, jsem s výsledkem vcelku spokojen. Pozornost tedy věnujte především trupu, kapotě u zadních závěsů, volantu a jak upozornila i Vendy, deflektorům. Ostatní nesrovnalosti byly spíše moji vinou, proto je neuvádím.
Ale kritiky bylo už dost. Příjemným překvapením je, že autor nebo spíše distributor, věnuje pozornost i to jak model prezentuje. Vše pěkně v obálce s barevným plánem modelu, jasný, výstižný návod a kresby, zkrátka nic navíc, ale také nic míň než je potřeba. Navíc za cenu, o které si můžeme nechat jen zdát. Ovšem je to částečně vykoupeno použitým papírem a především tiskem. Každopádně ideální volba např. pro blížící se TEOvu 24-hodinovku.
Málem bych zapomněl, asi bych doporučil vyhnout se původním kolům a zkusit Robertovy. Papír dost saje, takže kdo je zvyklý na laser, pak to chce opravdu velkou trpělivost. Sám jsem bojoval i s retuší - jejími odstíny - především u podlahy a rádoby černým dílům. (tipl bych něco mezi šedou a černou).
Model byl kompletně přelakován, kromě kol (pouze disky). Pokusím se přidat ostřejší fotky na denním světle.

Obrázek Obrázek

Obrázek
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Zpět na