Williams FW25 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Williams FW25 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 07 leden 2014 18:57

Už hodně dlouho mě nebaví pracovní lepení, do čehož patří i to pro recenze. Nečekejte prosím tedy žádná fota z postupu stavby.

K modelu moderny od P.Špinlera není téměř co říci. Je to klasická jeho konstrukce, která vhodná pro fandy lepení ze široké veřejnosti...i ty méně zdatné. Vše se lepilo velmi příjemně, pro radost a bez nějakého přemýšlení, jestli na mě nečeká náhodou někde problém. Ale jo, musel jsem zaimprovizovat, ale nijak těžké to nebylo. Aerodynamické plošky lepené do prořezů v bočnicích pontonů bylo potřeba upravit. Jednalo se o triviální záležitost, kdy bylo potřeba celou plošku dostat více dozadu a tak jsem musel kus materiálu (cca 1,5mm) odříznout ze zubů co se zasouvají do prořezů. Žádný detail, který by byl ve výsledku vidět. Prořezy jsem protáhnout víc dozadu nemohl, na již slepeném bočním pontonu to bez ostrého řezacího nástroje moc nejde a jednodušší byla úprava plošek před vlepením na bočnici.

Žádné extra úpravy jsem nedělal a neměl jsem je ani v plánu. Prostě jsem si chtěl patlat jen tak pro radost. Jediné co jsem modelu dopřál, byly laserem gravírované dezénky a plasticky ztvárněné lemy disků. A už patlám další podobný kousek z dílny P.Š.

Třeba se zde zveřejněné fotky budou někomu hodit při jeho lepení.....tak tady jsou.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Umberto

Re: Williams FW25 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Příspěvekod Umberto » 07 leden 2014 20:02

Hluboká úklona tvému lepení Zdendo, tvůj vysoký standart, který je dlouhodobý je k neuvěření. Ať ti to lepí pořád tak dobře:-)

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 07 leden 2014 20:03

Skvělá stavba.
Vydavatelství Modely F1 - - Formule 1 a sportovní vozy

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 07 leden 2014 20:15

Musím použít smajlíka dostupného ve zdejší nabídce.... :oops: Děkuji za komplimenty. Ono když je model s jeho díly navržen v rámci možností tvarovatelnosti papíru, tak je to radost lepit. Jen si uvědomuji, že jsem si při lepení musel dávat pozor na kvalitu tisku, protože je to jeden ze starších kousků a tisk byl náchylnější na drolení a loupání, v místech ostřejších ohybů a zlomů - hlavně ta tmavě modrá. Hold v době tisku tohoto modelu ještě nebyla C1, která je v dnešní době už taky asi nejspíš překonaná.

Nová Galerie

labyrint

Příspěvekod labyrint » 08 leden 2014 16:21

KLASIKA!!! ...v tom najlepšom význame slova - model, zlepenie, obrázky, ...veľmi pekné!

Teo: A už patlám další podobný kousek z dílny P.Š.
...takže po vianočnej nádielke "zlatých sedemdesiatych" to bude jarná kolekcia "moderny" od PŠ a PKAA? ;)
...sú rôzne spôsoby ako nájsť správnu cestu ;-)

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 08 leden 2014 18:44

No jarní kolekce "moderny" by to mohla být v případě, kdybych zde prezentoval nějakou beta stavbu. Ale v současné době je to jen jarní moderna pro mou radost z lepení, již vydaných modelů.

Nová Galerie

anonym01

Příspěvekod anonym01 » 09 leden 2014 09:51

Teačku neřikej, že tě bety Fabie tak vymačkali a pověsil si funkci betatestra na hřebík a odchazíš do papirového důchodu?
Williams je krasně slepen. :-) Teova ruka se pozna

bernie

Příspěvekod bernie » 09 leden 2014 11:33

....na důchodce to vůbec není špatný :D
Chtěl jsem napsat ještě jeden řádek, ale tohle raději pošuškám Zdendovi do ouška v Lužánkách ;)

Zpět na