Coloni FC 188

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
kvr
Kontaktovat uživatele:

Coloni FC 188

Příspěvekod kvr » 26 říjen 2007 08:25

Tak mám téměř hotov další nepříliš rozšířený model:
Obrázek

Je to celkem pohodová stavba, jediné, co mi nesedlo, byl kokpit - u předního krytu byl vnější díl o něco delší, přepážce za jezdcem chybí na výšku zhruba 2mm (pokud jsem nevynechal nějaké podlepení kartonem, ale nezdá se). Při lepení zadní části mi tam chyběly vnitřní žebra, které stavbu výrazně ulehčí.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 26 říjen 2007 11:54

To kvr:

Člověče mě to všechno sedlo a to jsem to lepil několikrát, je možné že nepatrná nepřesnost může být. Ty dva milimetry u té přepážky se mi moc nezdají ...... podívám se.
Vnitřní žebra zadní části podle mě ve vystřihovánce jsou, s tím , že po kompletaci krytu motoru a boků a důkladném proschnutí se odstraní aby nevadily motoru, kryt potom drží původní tvar i bez nich nebo jsi měl na mysli jiná žebra??

Honza

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 26 říjen 2007 12:54

No, možná to nejsou 2mm, ale bylo to znatelné, a překvapilo mě to, protože se jedná o slepení téměř rovných dílů. Takže jsem váhal, jestli to přijde nahoru nebo dolů... Pak jsem to nakonec stejně posichroval žebrem, takže to bylo jedno.

U těch žeber jsem se možná špatně vyjádřil - nejde o ty nad motorem (ty tam jsou), ale přepážka před motorem. Je tam sice díl 65 (?), ale ten se lepí až když už je celá konstrukce hotova. Takže tam jsem to ještě v průběhu vyztužil 180g obdélníkem.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 říjen 2007 13:01

A nejaké lepšie foto by nebolo? :roll:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 26 říjen 2007 13:08

Aha, tak s tím žebrem je to pravda. Ono by se tam mohlo dát dřív, ale myslím že bočnice s chladiči a ten kryt motoru je poměrně komplikovaný a to žebro (přepážka) by tam překáželo, když bys potřeboval zevnitř neco přimáčknout.
Ještě přemýšlím nad těma 2 mm :? , problém může nastat v tom , že já modely lepím a konstruuju zásadně z papíru o 160 g/m2, kdežto Pavel to tiskne na 120g/m2, tak jestli nebude problém v tloušťce papíru, i když takhle hodně asi ne.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 29 říjen 2007 09:54

To může být pravda. Já se tomu vyhnul, bo jsem kromě zmíněného žebra ještě vylepil celý ten vnitřek čtvrtkou, takže při lepení bočnic jsem tam přístup už moc nepotřeboval. Šlo by ještě do toho žebra případně vyříznout díru. Nicméně, je to jen můj alternativní postup, třeba to někomu usnadní práci, ale model se dá určitě slepit i bez toho ;)

Ty 2mm, jak jsem psal, můžou být přehnané. Papírem to určitě nebude, bo se jedná o slepení po celé délce. Lepím přímo z originálu, takže už to nemám jak změřit. Ale je to detail, se kterým si průměrný modelář poradí (já, coby podprůměrný, jsem to samozřejmě nalepil na každou stranu trochu jinak a pak jsem musel řezat :oops: ).

hepyno: Lepší foto zatím není, možná časem.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 05 leden 2008 15:52

Tak jsem se po dlouhé době dostal k focení, takže zde jsou kvalitnější:
http://kvr.wz.cz/f1models/Coloni_FC188/Coloni_FC188-00mid.jpeg 1 2 3 4

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 05 leden 2008 17:06

kvr: Mohu se zeptat, ty vnitřní disky kol jsi natíral stříbrnou barvou či fixou? Líbí se mi to.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 05 leden 2008 17:15

Vlčajdo to vypadá na originál barvu disků, to bude tím že je to na laseru.

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 05 leden 2008 17:18

Achá, tak to je v tom případě maximálně vypečené, jenom bych si asi lámala hlavu čím to retušovat.
kvr: Krásné vozítko, kvalitní fotky, ta žlutá jenom září. :wink:

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 07 leden 2008 11:18

Tak tak, jak píše Honza, je to původní barva. S retuší není celkem problém, ty kroužky na sebe dobře navazujou, takže stačí zabarvit jenom hrany. Jinak je to nastříkané polomatným lakem, takže mě docela překvapuje, že v tom vidíš stříbrnou barvu ;)

Ad zářivá žlutá - je tam asi sedm vrstev laku, tak možná proto :) Bohužel, jak je vidět, ten lak působí výrazně jinak na laserový tisk, než na anilinky :-/

Zpět na