Renault RE20 / R.Raděvič

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Renault RE20 / R.Raděvič

Příspěvekod Ďourek » 18 prosinec 2009 22:01

Zdravím své stejně postižené přátelé... Na jiném vláknu jsem slíbil prezentovat stavbu tohoto modelu, tak dostávám svým slovům...

Návod začíná kolečky a náboji - vzhledem k tomu, že tuhle etapu už mám za sebou - přikládám fotky hotových dílů.

Pro mě je to určitá premiéra - poprvé jsem díry v discích vyřezával...

ObrázekObrázekObrázek

No a kokpit - zkusil jsem něco vytunit na základě toho, co vídám na tomto fóru - samotného by mě nenapadlo dělat budík tímto způsobem..

ObrázekObrázekObrázek

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 18 prosinec 2009 22:14

A jak se Ti lepí model od Rada? Je to krapet něco jinačího než Špinlerovánka, že jo? Zatím se s tím pereš docela pěkně. Více lepení....více tréningu...více nabytých zkušeností.....že jo? Koukám že Ti docela sedí i odstín retuše na kolech a nábojích s kotouči brzd.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 18 prosinec 2009 22:23

Už jsem vypatlal celou černou.. Bílou mám naštěstí v pixle a ne v tubičce.. :lol:

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 20 prosinec 2009 00:40

Jako další v pořadí přišly na řadu přední blatníky - prý kedna z nejtěžších částí modelu (doufám, že je to pravda...)

lepí se z pěti dílů a možná někomu molje závěry můžou posloužit jako návod...

Levý blatník jsem lepil jako první: slepil jsem dvě spodní části blatníku a tři horní (tedy vršek a boky) - tyto dva celky jsem zaretušoval a slepil dohromady - upřímně řečeno, nebyl to ideální postup.... Vyfotil jsem až celek:

Obrázek

Pravý blatník jsem lepil odspodu - dva spodní díly dohromady, k nim boky a na závěr vršek... Až v této chvíli přišla na řadu retuš - posuďte sami

A buďte, prosím shovívaví - nejsem kouzelník od FT... :wink:

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 02 leden 2010 11:31

Během vánočních svátků došlo k určitému progresu:

ObrázekObrázek

V těchto okamžicích jsem si myslel, že se bude jednat o ozdobu mé sbírky.... Na nový rok jsem zjistil, že většího hlupáka než jsem já by těžko pohledal - takže varování pro všechny, kteří tento model ještě nelepili - na tenkých bočnicích (ty s nápisem "odstřihnout až po nalepení ke kapotě") není nějak výrazně naznačeno, kterou stranou jdou dopředu - já se tak nějak orientoval podle nápisů (tzn začátek nápisu je předek), ale to byl omyl, takže bočnice mám obráceně.....

No - dělám si kopie, takže jsem použil jiné bočnice (bohužel z naší kopírky nelezou kopie v úplně přesném odstínu) a situaci ještě jakž takž zachránil - alespoň jsem si to myslel do doby, než jsem si druhý den model ještě jednou prohlédl - na fotce to vidět není, ale kryt kokpitu mi nesedl úplně ideálně (patrně proto, že ty nové bočnice jsem nepodlepil - nechtěl jsem aby mi vytvořily větší schod, než je nutné) a volant tím pádem není ideálně uprostřed....

ObrázekObrázek

Celý model asi ještě dodělám, ale už vím že to ozdoba sbírky rozhodně nebude - jsem ze sebe tak otrávenej, že mám sto chutí vykašlat se na tenhle zatracenej koníček ... :cry:

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 02 leden 2010 13:58

Smutný z toho být nemusíš, kdybys to nenapsal, tak si té opravy ztěží někdo všiml a až budeš mít model komplet tak si toho úzkého proužku papíru nevšimneš ani ty sám.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 09 leden 2010 23:21

Bočnice a pontony - trvaly pěkně dlouho - přikládám nějaký fotky....

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 16 leden 2010 23:22

Malý proghres - nejprve tedy přední závěsy a přední křídlo a malý kvíz - zase se vloudila jedna kardinální chybička, kterou jsem neměl sílu nějak opravit - najdete jí?

ObrázekObrázek

a začátek motoru - ten zatím bez kiksu ...... ale to přijde - tahle stavba je jimi prošpikovaná :cry:

ObrázekObrázek

Ali

Příspěvekod Ali » 17 leden 2010 00:53

chybička: že by nasávání(chlazení) vzduchu brzd,přilepeno obráceně?

René

Příspěvekod René » 17 leden 2010 01:31

Dieliky na ktoré sa zospodu prilepí tyč riadenia máš prehodené pravý a ľavý - no keby si na to neupozornil tak ja by som si to určite nevšimol.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 17 leden 2010 23:03

René píše:Dieliky na ktoré sa zospodu prilepí tyč riadenia máš prehodené pravý a ľavý.

Přesně tak... a samozřejmě v důsledku toho tyč řízení nedosahuje až do trupu, což naštěstí blahosklonně zakrývají blatníky...

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 17 leden 2010 23:13

Vím, že to ode mne jako od milujícího manžela a otce bude znít blbě, ale úplně jsem zapomněl, jak rychle jde práce od ruky, když se Vám podaří vypakovat rodinu z domu... :D

Takže motor se zavěšením kol, s koly a nasucho nastrčený do vozu..

ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Musím říct, že ten blesk je nemilosrdný - ta bílá ploška uvnitř pravého zadního sání tam v reálu vůbec není vidět...

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 21 leden 2010 22:52

Tak model je hotov..
Když se vyberou fotky ze správnejch úhlů, tak to nevypadá tak zle, jak to ve skutečnosti je...

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Ještě půjde do laku bez kol a potom připevním kola maticemi.

A přidám pár odstrašujícíh fotek detailů..

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 22 leden 2010 00:23

Ahoj. Ještě než to dáš do laku, tak jsem zjistil, že máš obráceně nalepenej rám za hlavou pilota.
Jinak pěkná práce.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 22 leden 2010 06:46

Tak ten ochranný oblouk docela bije do očí a ještě jedna maličkost, během lepení jsi asi někde ztratil koncové pláty předních křídel.

Zpět na