Zatímco svojí první stavbu metodou ala 11111 jsem tvořil takřka v přímém přenosu, druhý model zpracovaný stejnou metodou přišel na svět inkognito.
Přikládám pár fotek ze stavby:

frydek665 píše:Vypadalo to prosklení před lakováním stejně jako po nalakování? Pokud ano, je vše O.K., pokud ne, tak to je ten důvod, proč se zakrývá.
No měl bys víc možností. Zrcátka natřít lakem, co vystříkneš na podložku, nebo je chytit (přilepit) na zvláštní papír s tím, že je po laku odstřihneš (odřízneš) a pak nalepíš a tak. To sklo totiž má na sobě krupičku (pravděpodobně laku) Předpokládám, že bylo čiré se žlutým nádechem a hladkým povrchem, než si lakoval model. No a v reále by ani přes takové pilot neviděl. I když hlavně kouká z kokpitu ven. A na vymaskování použiješ pásku, co slabě lepí..používají ji na natírání oken. Hlavně oblepit z obou stran, nebo překrýt pilotní prostor + venek. Já bych teda raděj lakoval bez skla...je to jednodužší.Ďourek píše:Jo prosklení?
Ale proč ho nelakovat?
Vymaskování by mohlo mít za následek přilepení krytu lakem k modelu (vím o čem mluvím: občas se mi model přilepí k podložce z novin) a když jsou na něm přidělaná zrcátka, tak se nedá lepit až po laku - leda bych zrcátka lakoval zvlášť a to si zase nedovedu představit (ty by se k podložce přilepily tuplem a navíc by je tlak stříkaného laku poměrně snadno odfoukl)
frydek665 píše:Nikdosamozřejmě neví z jaké fólie jsi to prosklení vyrobil a jestli se po nalakování stalo lesklejším, tak to je super. Na fotkách ale vypadá matné, málo průhledné, což možná způsobil lak a to je důvodem této debaty. Jestli jsi to prosklení vyrobil z matné fólie, tak jí lak evidentně neublížil a vše je O.K.
Alda píše:No měl bys víc možností. Zrcátka natřít lakem, co vystříkneš na podložku, nebo je chytit (přilepit) na zvláštní papír s tím, že je po laku odstřihneš (odřízneš) a pak nalepíš a tak. To sklo totiž má na sobě krupičku (pravděpodobně laku) Předpokládám, že bylo čiré se žlutým nádechem a hladkým povrchem, než si lakoval model. No a v reále by ani přes takové pilot neviděl. I když hlavně kouká z kokpitu ven. A na vymaskování použiješ pásku, co slabě lepí..používají ji na natírání oken. Hlavně oblepit z obou stran, nebo překrýt pilotní prostor + venek. Já bych teda raděj lakoval bez skla...je to jednodužší.Ďourek píše:Jo prosklení?
Ale proč ho nelakovat?
Vymaskování by mohlo mít za následek přilepení krytu lakem k modelu (vím o čem mluvím: občas se mi model přilepí k podložce z novin) a když jsou na něm přidělaná zrcátka, tak se nedá lepit až po laku - leda bych zrcátka lakoval zvlášť a to si zase nedovedu představit (ty by se k podložce přilepily tuplem a navíc by je tlak stříkaného laku poměrně snadno odfoukl)
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů