Brabham BT46A Piquet GP Canada 78 / Špinler, recolor M4Rc10

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
mára

Brabham BT46A Piquet GP Canada 78 / Špinler, recolor M4Rc10

Příspěvekod mára » 11 září 2011 11:18

Po letní modelářské pauze nastal čas opět pokročit ve sbírce formulí Nelsona Piqueta. Následujícími dvěma modely chci zkompletovat Piquetovu první sezonu. Prvním z těchto vozů bude Brabham BT46A, se kterým Nelson jel GP Kanady 1978 s číslem 66. Z původního modelu Brabham BT46B, autora P. Špinlera vydaným Migasem upravil brazilský modelář nick M4Rc10.
Model je asi z poloviny shodný s původním Špinlerovým, ale nové díly nejsou očíslovány, ani neexistuje návod, pouze pár fotek ze stavby. Takže mě čeká podobné martýrium jako u Brabhamu BT49C.
Takže začal jsem trupem, předním spojlerem a předními koly.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mára dne 11 září 2011 11:40, celkem upraveno 1 x.
Hotovo:
Sbírka vozů Nelsona Piqueta: Ensign N177, Brabham BT49C, Brabham BT52, Benetton B190, McLaren M23, Brabham BT46A, Mclaren M23 , Brabham BT49, Williams FW11B, Brabham BT52, Lotus 100T, Brabham BT50 Dijon 82

Rozpracováno:

mára

Příspěvekod mára » 18 listopad 2011 23:36

No dlouho jsem nepřidal žádný report ze stavby. Poslední dobou jsem si čas na lepení odměřoval málem po minutách, takže ve stavbě jsem ve vzácných volných chvílích pokračoval, bohužel bez focení. Takže teď pár fotek před dokončením.

Obrázek Obrázek Obrázek

Model se stavěl celkem dobře, občas se vyskytly nepřesnosti na nových dílech. Kvůli absenci číslování a návodu bylo občas nutno velmi improvizovat a občas mě neminulo řezání. Hlavně stavba motoru a zadního zavěšení byla celkem porod.
Největší problém byl s předním spoilerem, který jsem musel rozstřihnout, aby šel nalepit na určené místo a nakonec i rozříznout ve spoji, aby jej bylo možno vyrovnat.
U zadních koleček jsem přehnal sílu dodatečného podlepení u disku. Když se na to dívám, asi si zadní kola nechám vytisknout znovu a dám si repete.
Brzy lepší fotky hotového modelu.
Hotovo:
Sbírka vozů Nelsona Piqueta: Ensign N177, Brabham BT49C, Brabham BT52, Benetton B190, McLaren M23, Brabham BT46A, Mclaren M23 , Brabham BT49, Williams FW11B, Brabham BT52, Lotus 100T, Brabham BT50 Dijon 82

Rozpracováno:

Zpět na