Jordan 199 - H.H.Frentzen - GP Italy - M.Antonický - M.A.S.S - 1/24

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
mr.S

Jordan 199 - H.H.Frentzen - GP Italy - M.Antonický - M.A.S.S - 1/24

Příspěvekod mr.S » 18 duben 2025 20:21

Ahojte, po dlhej dobe som sa rozhodol čo to pridať zo svojej rezacej podložky.
Voľba padla na tohto žltého sršňa z 99teho. A zároveň aj akási virtuálna pocta nedávno zosnulému zakladateľovi a šéfovi týmu Eddiemu Jordanovi.
Je to viac menej moja prvotina od M.A.A.S, aj keď veľmi veľmi dávno som zlepil Sauber C19 keď vyšiel v ABC od M.Antonického. No tento model mi príde veľmi prepracovaný tak sa doň púšťam s ešte väčšou chuťou.

Obrázek

Začal som kolieskami, ktoré ma celkom slušne potrápili, hlavne bombírovanie, musím byť viac trpezlivý a netlačiť tak na pílu. Behúňe su premaľované a strieknuté dvoma vrstvami matného laku a disky zas šupnuté do lesklého.

Obrázek Obrázek Obrázek

Ďalej som pokračoval podlahou a difúzorom. Tepelné štíty som trošku vytunil hliníkovou fóliou, po ktorej som prešiel držacou častou skalpelu.
Veľmi sa mi páčil systém laserových výpalkov ktorý pekne spevnil podlahu. Nechal som ju pekne zaťaženú vyschnúť a na ďalší deň zas pokračovať zadnou časťou s difúzorom.
Tam to bolo už len o presnosti, predtvarovaní a trpezlivosti.
Nie všetko mi však sadlo úplne dokonalo, preto na rad prišla retuš a pozachraňovala čo sa dalo. Každopádne zatiaľ v pohode.

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

mr.S

Re: Jordan 199 - H.H.Frentzen - GP Italy - M.Antonický - M.A.S.S - 1/24

Příspěvekod mr.S » 27 duben 2025 17:43

Pokračoval aj počas veľkonočných sviatkov, ale nakoľko malý zo škôlky priniesol nejakú črevnú dobrotu, tak som ich celé doslova presr.. :oops: Nad modelom som vydržal sedieť veľmi málo tak som sa ani moc necítil "se pouštět do žádnejch větších akcí".
Podarilo sa mi zožmoliť brzdy a ich uchytenia aj s nasávačmi vzduchu. Tak malé dieliky, ktoré bude vo finále sotva vidno a tolko času to zabralo ale o to väčšiu radosť z nich mám. ;)

Obrázek

Zpět na