Je mi ľúto, ale tiež už žiadne fotky na moje papierové začiatky nemám. Ale mohol by som o tom napísať román

. Úplne prvé mnou lepené papierové modely boli nejaké autá z nejakého sovietskeho detského časopisu, ktoré sme si so staršími bratmi cez kopirák prekreslovali na výkres (tzv.kladívkovou čtvrtku

) a následne vystrihovali a skúšali lepiť kanagomom. To som mal hádam sedem-osem rokov

Prvý model z ABC, ktorý som kedy videl, bol vírník (tento:

), ten som tiež skopíroval cez kopírák a lepil, ale nepamätám, že by som ho bol nejako zdarne dokončil. Prvá reálne moja vystrihovačka z ABC, ktoré som si kvôli nej kúpil, bolo Ansaldo S.V.A.5.
Ale potom už pomaly nastávala doba mojich vlastných modelov (doplňovaných balzovými detailami). Prvý môj papierový model F1 bol Tyrrell 005, mierku neviem, ale niečo cca 1:30. Potom Brabham z roku 1973. Vzali mi to kamaráti a viac nvrátili

. Potom som stvoril moje prvé lietadlo, MiG I-210, a potom ďalšie. Vo formulkách som si začal robil menšie modelčeky, cca 1:40 alebo tak nejako. Samozrejme, všetko súčasnosť, roky 1973, 1974, 1975, 1976. Tam niekde som potom prestal, prevážil záujem o hranie v rockovej kapele

Všetky moje vtedajšie formulky boli z výkresu, vymaľované fixkami, len jednu alebo dve som premaľoval vodovkami (určite Tyrrell 007

). Moja zbierka mohla mať vtedy cca 20 modelčekov. Podľa sezón bol najstarší McLaren M19, ale ten som robil až v neskoršom čase, najmladší možno Brabham BT45, ten biely Martini. Ešte v neskorších časoch som niekoľko z týchto formuliek mal odložených v škatuli od topánok v pivnici, ale vyhodil som to všetko, keď sme sa s rodinou sťahovali do Bratislavy, v roku 2002.