Koho posadit do kokpitu?

Vše, co se týká skutečné F1 - vozů i pilotů
Vlcacka

Koho posadit do kokpitu?

Příspěvekod Vlcacka » 19 březen 2008 08:38

Na slovenském DF jsem nadhodila otázku, kterou kolega Gerry ocenil jako zajímavou, takže ji dávám sem v samostatném vlákně a jsem zvědavá na odpovědi.

Pokud je možné si vybrat z dvou pilotů totožné stáje, podle čeho se rozhodujete, koho posadíte k volantu?

U mne osobně zatím vítězí lenost - nechce se mi dohledávat alternativní díly s jiným barevným odstínem číslovaných bublinek, takže vítězí první jezdci. :-)
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 19 březen 2008 08:45

Tak když jsem to vyprovokoval, tak odpovím jako první. Já mám hledisek více :
1. Atraktivita pilota. Pokud je jednou z voleb třeba mistrovský vůz, je to jasné.
2. Různorodost. Pokud mám 4x Ferrari na kterých jezdili Schumacher a Barichello, tak ač to jsou mistrovské vozy, určitě aspoň jeden bude Barichellův.
3. V případě kdy fakt nevím, tak nastupují třeba osobní sympatie a antipatie :D (opět příklad, Tomáš Enge toho sice moc nenajezdil, ale prostě je to Čech a tam to jinak nejde - Prost AP-4 musí být jeho)

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 19 březen 2008 09:44

Hm, zajímavá otázka.

Jsem na tom asi podobně jako Gerry, ač přikládám větší důležitost bodu číslo jedna - takže holt Rubens má ve Ferrari smůlu, pokud se někdy nerozhodnu ještě pro offset F2002 ;) Důležité aspekty jsou titul a vítězství, jestli jeden zajel páté a druhý šesté místo, není tak důležité.
V ostatních případech mrknu do statistiky a snažím se doplnit pilota, kterého ještě nemám.
Na barevnost dílů se v té době ještě vůbec nedívám :)

PS: Tedy typická věta, model představuje vůz z GP Austrálie, kde se pilot kvalifikoval na 20. místě a v 10. kole vypadl pro poruchu motoru, mi do sbírky moc nepřidá :-P

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 19 březen 2008 10:05

kvr: Samozřejmě že potom co si vyberu vůz tak ještě zjišťuju při hledání na webu že je ten chlap za volantem a bez helmy třeba docela pěknej. Pro mne příjemné překvapení navíc. :lol:
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.

Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 19 březen 2008 10:52

kvr píše:.... snažím se doplnit pilota, kterého ještě nemám.

To je taky kritérium ..... :wink:

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 19 březen 2008 11:12

Pro mě jednoznačně sympatie k pilotovi - k příkladu Ferrari - oba piloti, ale hlavně Rubens, Schumi mě osobně totiž nesedí, i když mu tím rozhodně neubírám jeho schopnosti, to ani náhodou, je to prostě fenomén, jen ty moje sympatie nějak chybí. :D Jinak pokud možno všechny dostupné piloty, ať už končili jakkoliv, tedy tím míním umístění v jednotlivých GP. Tím chci říct, že si postavím klidně i oba stroje stáje jedné sezóny, pokud mám vozy obou pilotů :D Čímž se mi počty vozů, které chci postavit neúměrně zvyšují, tudíž mají co stavět i mí potomci. :D
F1 je závislost, modely F1 ještě větší :-))
Navštivte http://gp-team.ezin.cz/

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 19 březen 2008 15:16

Slimm píše:... Schumi mě osobně totiž nesedí, i když mu tím rozhodně neubírám jeho schopnosti, to ani náhodou, je to prostě fenomén, jen ty moje sympatie nějak chybí. :D

Totéž Ayrton Senna ....ať už ho doma milovali jakkoliv. Nebo Alonso.
Na druhou stranu třeba takový Purley, Graham Hill, Regazzoni ....

Slimm píše:Jinak pokud možno všechny dostupné piloty, ať už končili jakkoliv, tedy tím míním umístění v jednotlivých GP.

Každý pilot byl něčím zajímavý, každý měl nějaký osud, každý si zaslouží naši pozornost... :-)

enzo66

Příspěvekod enzo66 » 19 březen 2008 17:11

Takže já se také přidám do diskuze.Ale odpověď je jednoduchá-podle své statistiky,kterého pilota ještě nemám,toho vůz postavím.Zastávám názor jako Gerry,každý pilot je něčím zajímavý.Navíc ke každému vozu zpracovávám jeho historii,která je ale zaměřena víc na jezdce.Po krátkém popisu konstrukce trochu víc rozeberu jednotlivé závody a úspěchy či neúspěchy toho pilota,který vůz řídil. :wink:
No a pokud mě zaujmou oba piloti,postavím obě verze,čímž se dostávám do situace jako Slimm-ve svém životě to určitě všechno nestihnu dát dohromady :?

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 19 březen 2008 17:52

Poslední dobou lepím vůz o jaký jsem požádám panem Krejčím. Ale jinak jsem si vždy slípnul vcerzi která je základní, s tím vědomím, že časem k tomu přidám i verzi druhého pilota. Ale toho času moc není, tak zatím převládá vždy jen jedno auto ze stáje...Když se to tak veme, tak jsem nikdy nechtěl brát ohled a ani jsem to nějak něřešil, jestli je to pilot s C-éčkem na dresu nebo s Á-čkem....a jestli je to ta nebo ona stáj...prostě tak nějak co se mi víc líbí...a časem sběratelská vášeň....chtít vše co bylo vydáno.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 19 březen 2008 18:20

Ja si vyberiem jazdca, ktorý mi je momentálne sympatickejší, inak mi je to vlastne skoro jedno. Stále verím, že ich zlepím všetky :twisted:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

acespace
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod acespace » 19 březen 2008 20:46

Tak já se taky přidám pokud dovolíte.
Já si kupuji pouze Ferrari-srdeční záležitost :wink: ale sešity ofset
a nebo i laser tisk kupuji všechny varianty co kdy vyšly a když je u
modelu možnost si jezdce vybrat tak si model koupím 2x,protože si
chci postavit obě varianty i když jsou to stejné auta a liší se jen
jmenovka a číslo.

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 19 březen 2008 21:59

Já chci mít sbírku co nejvíc vyváženou. To znamená že jsem vděčný za každého "nového" pilota a značku. Nikomu nestraním ani nikoho nezavrhuji. Příklad: Wolf WR1 Jodyho Schecktera je určitě slavnější než WR03 Keke Rosberga, jelikož ale Schecktera mám na Ferrari 312 T4 a Rosberga ve sbírce nemám slepím raději WR 03. Villeneuva mám na Ferrari 126 CK a tak 126 C2 budu lepit Pironiho který mi chybí.
Celkem komplikovaný klíč a člověk se časem (momenlálně mám hotovo cca 55 kousků) nevyhne tomu aby měl nějakého pilota ( o stájích nemluvě) dvakrát. Ale pro mě bybyla úchylárna mít třeba Grahama Hilla na pěti vozech byť je to (vlastně byl) můj nejoblíbenější pilot.
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

fefee

Příspěvekod fefee » 22 březen 2008 12:00

hepyno píše:Ja si vyberiem jazdca, ktorý mi je momentálne sympatickejší, inak mi je to vlastne skoro jedno. Stále verím, že ich zlepím všetky :twisted:

...ja som to vedel... :twisted: :twisted: :twisted:
Ja tiež verím že ich raz zlepím všetky... :D :D :D

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 27 březen 2008 00:21

Priority:

1. Titul
Jasna rec :wink:

2. sypmathie
Jestli vom Modelu sedel M Schumacher, G Villeneuve, D Hill, HH Frentzen, Ayrton Senna, A Zanardi, pak nejsou zadne otasky

3. ktery jezdec dosahl s tim vozem vice (vitestvy etc.)

4. Koho jeste nemam

5. zavru oci a proste si nejakeho vyberu :wink:

Zpět na