Jazdci sami maju na to opacne nazory (
www.f1.sk) :
Po nedávnej tragickej nehode bývalého pretekára F1 Justina Wilsona, ktorého počas pretekov IndyCar trafila do hlavy odlomená súčiastka, sa opäť vrátila téma krytých kokpitov. Uvažuje sa o rôznych alternatívach, ktoré by mohli v tomto smere pomôcť, ale Nicovi Hülkenbergovi sa to nepozdáva. Sám pritom súťažil aj v uzatvorenom športovom Porsche, s ktorým vyhral 24-hodinovku v Le Mans.
"Podľa mňa nie," odpovedal Hulk na otázku týkajúcu sa zavedenia zatvorených kokpitov. "Všetko má pochopiteľne výhody i nevýhody, ale ja vnímam súťaženie v monopostoch ako súťaženie s otvorenými kokpitmi. Keď sme sa na to dali, tak sme vedeli, že v hre je aj riziko a môže prísť aj nebezpečenstvo."
"Ale toto všetko je v DNA pretekania sa a motoršportu. Podľa mňa to všetko nemôžeme sterilizovať, spraviť všetko úplne chladným a všetko prehnane chrániť. Pre šport to nie je dobré a veci potom môžu byť tak trochu neatraktívne," dodal pretekár, ktorý len v priebehu tohto týždňa predĺžil zmluvu s Force Indiou o ďalšie dva roky.
Valtteri Bottas z Williamsu však vidí veci inak. "Prečo nie? Keď nám to príliš nezhorší výhľad, tak nevidím žiadne mínusy," reagoval fínsky jazdec. "Zažili sme mnoho nehôd, pri ktorých bola zasiahnutá jazdcova hlava. Takže všetko, čo proti tomu dokážeme spraviť, by bolo dobré. Hovorí sa, že so zatvorenými kokpitmi by to už neboli autá F1, ale ja v tom skutočne nevidím rozdiel."