´Hungaroring 2009

Tak jsem teď koukal a to zase bylo ...
frydek665

´Hungaroring 2009

Příspěvekod frydek665 » 27 červenec 2009 15:57

Tak máme šampionát za polovinou a vypadá to na boj o titul do posledního závou. Po docela nudné 1. třetině, kdy jasně dominovaly Brawny, se situace dost podstatně otáčí. Možná se velká cena Madˇarska u televizních obrazovek jevila jako nudný závod. Byl jsem přítomen přímo na okruhu a to je vám něco úplně jiného. Ta atmosféra vás úplně pohltí. Brawnům zjevně dochází dech od Red Bullů jsem očekával trošku víc, ale naprosto skvělé byly McLareny a Ferrari. Na Raikkonenovi bylo vidět to co již dlouho ne, asice že ho závodění baví. Strašná škoda Felippe Massy.
Takže jestli někdo ještě nevíte, co dělat příští rok v létě, Hungaroring vřele doporučuju! Navíc i cenově to není až tak zlé.

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 27 červenec 2009 16:26

Tak to gratuluji ke vzrušujícímu víkendu, nějaké fotečky by nebyly? :wink:
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

frydek665

Hungaroring 2009

Příspěvekod frydek665 » 27 červenec 2009 16:45

Fotečky sice jsou, ale nestojí za nic. Tam je potřeba mít fotoaparát s velkým přiblížením, jinak jsou ty formulky jako mravenečci.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 27 červenec 2009 17:53

Taky gratuluju k výletu na formule. Příště doporučuju spíš na západ, bohužel téměř ve všem platí, že bývalý východní blok poskytuje východní zábavu za západní ceny ;)

Foťák (digitální) to chce opravdu dobrý, a nejde jen o přiblížení, ale mj. hlavně o rychlost. Na Monze se mi ani v první šikaně (60-80km/h) nepodařilo udělat slušnou fotku :-/

K šampionátu - je to letos docela zajímavé. Za poslední roky jsme si zvykli, že byly 2-3 vozy na špici, pak vteřina nic a zbytek rozhozený v dalších třech až čtyřech vteřinách. Letos je mezi prvním a posledním podle momentální nálady tak vteřina a půl, vždycky někdo přijde s malou úpravou a síly se úplně přeskupí. Snad jako jediný si drží stálou výkonnost Williams (oproti předchozím rokům, kdy měl dobrý vůz na začátku a postupně se propadal) a na opačném konci BMW (popravdě mě překvapuje, že tam nedošlo ještě k žádnému zemětřesení).

Brawn může usnout na vavřínech a díky malým rozdílům může být nakonec rád za body. Těžko posoudit, zda je skutečně problém jen v pneumatikách nebo nedokážou zlepšit už dokonalé auto či prostě jen nemají rozpočet na vývoj (mimochodem, Wurz se nechal dříve slyšet, že jde v historii o vůz s nejvyšším poměrem náklady na vývoj / náklady na provoz - Honda prostě vyvinula tři vozy a dva z nich zahodila). Na vyřešení bohužel mají minimum času a přestávka ani omezené testování jim určitě nepomůžou.

Teď už můžem na Maďarsko zapomenout, před námi jsou spíš rychlé okruhy, což asi bude nadále líp sedět Red-Bull. Trochu jsem zklamán výkony Vettela, po výkonech Webbera v posledních letech jsem čekal, že jej Vettel roznese na kopytech a zatím jsou celkem vyrovnaní...

Felipe měl hodně blbou smůlu a bohužel je otázka, zda ještě vůbec někdy bude jezdit :-/ Jsem zvědav, kdo ho u Ferrari nahradí, asi přinejmenším na příští závod.

Lukáš Votický

Příspěvekod Lukáš Votický » 27 červenec 2009 18:18

Jen doporučení všem, kteří chtějí ochutnat F1 na vlastní oči i uši:
lepší je fotit při volných trénincích, kdy o nic ještě nejde a kvalifikaci i závod si pěkně vychutnat bez focení. A úplná blbost je mít chrániče uší, to není ono. Po chvilce si na to zvyknete :)
P.S. Letos se taky chystám vyrazit, tak držte palce.

PetrB

Příspěvekod PetrB » 30 červenec 2009 00:07

Po mých zkušenostech (A1-ring, Hungaroring, Monte Carlo, Spa, Hockenheimrig a Nurburgring) bych doporučil Německo a okruh Hockenheiring. Z Prahy je to odhadem něco přes 500 km (Nurburgring o cca 200 km dále), okruh je kousek od dálnice (takže se minimalizuje hodinové posouvání se v kolonách, které jsem zažil např. na Hungaroringu a nebo Nurburgringu) a vše bez větších problémů (což bych 100% netvrdil o druhém okruhu v Německu). Navíc je vedle okruhu muzeum sportovních vozů a motocyklů. Nedaleko jsou technická muzea v Sinsheimu a ve Speyeru.

[/img][/url]

Zpět na