Benetton B200 Wurz 2000 /abc-speciál/ P.Špinler 1:24/ HOTOVO

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
pepinel

Benetton B200 Wurz 2000 /abc-speciál/ P.Špinler 1:24/ HOTOVO

Příspěvekod pepinel » 22 červen 2008 21:01

Přeji všem hezký den.

Obrázek
Obrázek

Vrchní díl je podlepený pap. 120gr na laserový tisk, ke kterému jsou zevnitř přilepené boky (kopie orig. ze stejného pap.) na které přijdou přilepit originál boky.
To abych předešel onomu viditelnému zdvojení (neznamená, že to bude v mém podání vypadat hezky).

Obrázek Obrázek

Boky nalepím ještě před přilepením spodní části, takže na spodku půjde vidět ono zdvojení ale tam to tolik nevadí....

Obrázek Obrázek

Tak se s tím peru jak se dá..... hmmm moc spokojený se svojí práci nejsem, asi příště zkusím trochu jiný postup. Při tomto se mi nalepené boky špatně zatěžovaly.
Patlá se mi ale moc dobře, díly k sobě skvěle pasují a teď musím i dodat, že s ubíhajícími minutami, jak se tak na ní dívám :) líbí se mi o něco více.... posuďte tedy.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) pepinel dne 14 srpen 2008 20:13, celkem upraveno 2 x.

pepinel

Příspěvekod pepinel » 02 červenec 2008 20:56

Něco málo připatláno, komín a sedačka, která je zatím vložená jen na sucho. Musel jsem upravit (sestřihnout) pár chlopní, jinak se lepí zatím v poho....

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

pepinel

Příspěvekod pepinel » 03 červenec 2008 18:07

Sedačka, zatím bez volantu, ten ještě nevím jak udělám :) a jen tak vrchní část podvozku, ta spodní je podlepená a musí snášet velkou zátěž...

Obrázek Obrázek

pepinel

Příspěvekod pepinel » 04 červenec 2008 19:09

Dnes jsem se tedy pustil do volantu...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

pepinel

Příspěvekod pepinel » 14 červenec 2008 22:50

... po chvilkách si s ní hraji a tady mám přilepený podvozek (podlepený jeden jeho díl 200g) a na sucho přiloženou jednu bočnici (kde jsem podlepil pouze její vrchní část kanclákem) ... zadní zavěšení se zatím zatěžuje (rovněž podlepená jen jedna její část kanclákem)....

Obrázek Obrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 15 červenec 2008 09:26

Pepinel a prečo si všetky diely nepodlepíš pred začatím stavby? Kým by Ti to schlo pod záťažou, mohol si si v kľude spraviť kolesá. Ušetríš tým čas dosť času.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

pepinel

Příspěvekod pepinel » 15 červenec 2008 14:54

Hepyno, těžká otázka :)
:arrow: Podlepení dílů před začátkem stavby bude asi nejideálnější způsob a třeba se k němu i někdy dopracuji. I když jsem na CPM od TEA dostal radu, na co bych neměl zapomenout, podlepuji více méně až v průběhu stavby, tak si víc uvědomuji co a jak podlepit, někdy sice když už je pozdě ale snad si to budu pro příště pamatovat :) I se mi nějak na začátku patlání nechtělo procházet návod a vystřihovánku, navíc mi pořád u pár dílů dojde, kam a jak přijdou, až jak je mám vystřižené a z tvarované....
:arrow: No a s časem nikam nespěchám, klidně si počkám den i dva, tři, čtyři..... je to sice výzva překonat TEA a potom hlavně Tebe :wink: v množství slepených Tuí (formulky) ale to chce nějaké ty zkušenosti a hlavně aby se mi patlání dostalo pod kůži ale .... hmm... :)
:arrow: Mít hotové Tuí za týden by mě momentálně nebavilo, třetí formulka, třetí příběh. Jednou jsem smutný jak se mi co nepovede a jednou se na ní nemůžu vynadívat. Trošku pokročím a najednou mám v ruce jakoby něco úplně jiného.... nacpat to do dvou, tří týdnů to zatím nee :) trochu nevýhoda formulí, občas závidím třeba lodičkářům kolik je čeká archů práce na jednom modelu... našel jsem jen vzácné výjimky opravdu složitých formulí, jestli se pletu, tak jen sem s nimi... :D

:oops: Asi jsem se rozepsal i o tom na co jsi se neptal. To bude tím, že osobně neznám žádného modeláře :D

pepinel

Příspěvekod pepinel » 15 červenec 2008 19:50

... zadní závěsy hotové a levá bočnice přilepená (ta mě ale potrápila už se nemůžu dočkat až si ji dám ještě jednou)...

Obrázek Obrázek

pepinel

Příspěvekod pepinel » 26 červenec 2008 22:56

... druhou bočnici jsem nedělal podle vyškubávanky ale zkusil jsem jí udělat, jak hezky popisuje TEO v recenzi na BAR 005. Mimochodem moc hezky udělaný model.

Zpět k bočnicím :) možná i právě proto, mi přijde každá trochu jiná... hmm. "TEOvým" způsobem se mi dělala mnohem lépe. Ale stejně, formulky ze starých abc jsou jednodušší :D

hepyno

Příspěvekod hepyno » 27 červenec 2008 13:37

Dobrý postup v stavbe. Vezmi ešte model do rúk a skús lepšie vytvarovať otvor komína, pretože sa mi nezdá veľmi realistický.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

pepinel

Příspěvekod pepinel » 28 červenec 2008 11:43

Hepy díky, budu ho muset ještě vytvarovat, stejně jako deflektory, ty se mi taky nezdají moc optimální. Kukam tady na nějaké foto a spodní část deflektorů je prohnutá směrem k tělu vozu, něco se s tím pokusím udělat.

pepinel

Příspěvekod pepinel » 28 červenec 2008 20:21

Komín jsem tak nějak vytvaroval ale nevím, nevím... nahoře má být více dokulata, pokud se nepletu. Měl by mít i silnější stěny, stejně jako boky předního křídla, ty jsem měl podlepit i 200g, do komínu možná ještě něco vlepím ale s křídlem už neudělám nic, škoda tak to vypadá hodně neplasticky. To nalomení těch deflektorů myslím pomohlo. Jinak jak vidím na fotkách, to přední křídlo mi trochu na jedné straně ulítlo :) mno.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 28 červenec 2008 20:59

Myslím, že všetky zmeny pomohli. Čo sa krídel týka, 200g sa mi zdá príliš veľa, ja používam jemný papier - slabší ako kancelársky, myslím že by to mohlo byť 80-ka.
Naposledy upravil(a) hepyno dne 28 červenec 2008 23:30, celkem upraveno 1 x.

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 28 červenec 2008 21:20

Bohatě stačí podlep 120-cítkou, anebo vůbec. Rovné plochy křídel klidně jenom kanclákem, vznikne pak při řezu pěkná ploška pro lepení na tupo.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

pepinel

Příspěvekod pepinel » 01 srpen 2008 17:16

Tak, zatím co se přední závěsy a zadní křídlo zatěžuje, malý pokrok v podlepování (už podlepuji i dvě věci najednou :wink: ), pustil jsem se do kol.

Do skalpelu jsem si dal novou čepel a dal se do vyřezávání vzduchu na vnějších discích. Byl jsem docela spokojenej, než jsem viděl ty fotky :lol:

Z vyřezávání jsem měl trochu vítr ale nakonec to šlo lépe než jsem si myslel, zato retuš je horror :) Teď přemýšlím, že bych je přetřel celé krom nápisu BBS....

Obrázek Obrázek

Zpět na