Williams FW11B - N.Piquet - Brazilie 87 - GPT - 1/24

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
blazo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blazo » 07 červenec 2011 17:19

Ženu si nekupuješ.

A že tam je chyba to je mala věc není to chyba konstrukce, ale grafiky, ale co mě zaráží je to, že v beta tisku vše OK a v tisku pro prodej je chyba.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 07 červenec 2011 17:28

Blazo, já nevím, radši do toho nešťourej. Chybujeme všichni. Já jsem rád, že modely vznikají, že je někdo tvoří. Chybku si opravím i sám a určitě to zvládne každý. Velmi lehce se kritizuje, ale zkus něco vytvořit sám :wink: .

hepyno

Příspěvekod hepyno » 07 červenec 2011 17:54

No to hej, ale pri všetkej úcte k GP Teamu, ale ak sa nemýlim tak 4 zo 6tich modelov mali pri vydaní chybičku a to už nemožno hovoriť o náhode (ešte viac to vyznieva pri započítaní Yannovho Shadow-u a marcovho McLarenu ako ďalších modelov distribuovaných Jardom - na druhej strane modely FT sú v poriadku, príp. v tom jednom prípade bo opravný diel priložený od počiatku k modelu). Zišlo by sa zanalyzovať prečo sa tak stalo, nájsť príčinu, prečo je to tak a prijať opatrenia do budúcnosti, aby sa tak už nestalo.
Dúfam, že chalanov to nezloží, ale naopak motivuje k ešte lepším modelom, stále majú čo ponúknuť :)
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

funwest

Příspěvekod funwest » 07 červenec 2011 18:20

a čo je je na chybné na Mclarene a Shadowe??? ak sa môžem spýtať.

a k Blažovi "Ženu si nekupuješ"
tuším Olašský cigáni si ešte stále ženy kupujú... :lol:
funwest

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 07 červenec 2011 18:32

Pánové, ty ženský sem raději netahejte. vím o čem mluvím :P :wink:

Můj názor na chybky GP Teamu je, že se hoši snaží na modelech udělat ještě nějaké úpravy po betě.
Ale je pak ještě nějaká kontrolní stavba?
Doufám, že s tím kluci něco udělají a vše bude OK!
Jejich modely se mi líbí a jejich plány jsou velké, soudím podle webovek.
Takže držím palce!!!!

Abych jen nekecl. Přední náprava a zadní křídlo.

Obrázek Obrázek

marec

Příspěvekod marec » 07 červenec 2011 19:48

Ja osobne ak by som vlastnil tento model s touto chybickou by som tu chybicku zaretusoval, napisal by som chalanom do GPteamu nech si to opravia a to je asi tak vsetko. Toto NIE je chyba ktora si zaslusi takuto pozornost.
M.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 07 červenec 2011 20:11

To může být taky tím, že tiskárna, v níž to nechávají tisknout, tiskne i hladiny, které v případě beta stavby nebyly viditelné a ani tisknuté - kdysi se to stalo i PKAA, když u pneumatik Firestone najednou vyskočilo G.. nedělal bych z toho vědu - možná to chce kontrolní tisk před spuštěním objednávky....

Pavel

Příspěvekod Pavel » 07 červenec 2011 21:35

ahoj kluci, velmi se za GP team omlouvám, sám jsem z toho rozčarován. Nejde o opravy po betě , nýbrž někde vystoupí původní vrstva , která nebyla smazána, či co.Lépe to koukám za mě popsal už Ďourek , díky . Nejsem grafik, takže to lépe nevysvětlím. Stejné je to i u těch dalších, při kontrole před tiskem OK, nechápu to . Samozřejme že se budeme více snažit, mějte prosím strpení .My všichni tvoříme pro to že nás to baví a že chceme poslat naši práci i mezi veřejnost. Modely jsou čím dál složitější. Čím víc dílů, následných úprav, tím je větší možnost přehlédnout chybu. Strašně nás to mrzí. Už mezi sebou řešíme, jestli pokračovat dál, když se nám tak nedaří. Na dalším modelu se maximálně vynasnažíme provést předtiskovou kontrolu, aby bylo vše v pořádku.
Blazo vyloženě tobě a tobě podobným : ty si stejně model nekoupíš, zase budeš shánět sken , že ??? Aspoň pro to máš výmluvu . :lol: :lol: Ostatním děkuji za podporu !!! Ten kdo nezkusil vytvořit model , nepochopí . za GP team - Pavel
.

marec

Příspěvekod marec » 08 červenec 2011 06:49

Pavle nerieste ci pokracovat dalej, jednoducho pokracujte dalej pretoze naopak VAM SA DARI !

funwest

Příspěvekod funwest » 08 červenec 2011 08:15

...chybička sa vždy neaká pritafí, ja sa tiež pýtal, kde je chyba na
Mc larene a Shadowe??
ak sa k tomu dodstanem tak si to prezriem a oba Williamsi FW11 a FW11B mám doma originály takže sa na to kuknem.
Najskorej však musím dokončiť Ferrari F1 2000 a potom sa pustím do niečoho ďaľšieho na výber mám dosť.
Čo sa týka ďalšej práce na modeloch len chlapci makajte, klobúk dolu pred Vami. Stále je čo skonštruovať.
funwest

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 08 červenec 2011 10:11

Pri zadávaní modelu Shadow DN3 do tlače, "zaúradoval" tlačiarenský škriatok.
Na liste 2, vľavo hore sa vytratili diely č. 129 a 130.
Tieto diely budú, priložené k najbližšie vydanému modelu. Kto ale lepíte tento model teraz, máte možnosť si tieto diely stiahnuť, a vytlačiť na 120g papier.
http://www.f1modely.jakommo.sk/download/

Marek

Příspěvekod Marek » 08 červenec 2011 21:35

...ruku na srdce pánové, kdo z nás si za pár týdnů či měsíců v těch desítkách kusů F1 (které má většina z nás v poličkách či archivech) vzpomene na to, že tam má světlejší barvu či mu chybí písmenko nebo mírně nesedí díl. Buďme realisti, dokonalost je nuda a takřka nemožná věc. :D

Stále tvrdím, že je zde více kritiky k autorům než pochvaly. A tak se budu znovu, ale rád opakovat. Díky všem autorům a pomocníkům, kteří si denně kazí oči, namáhají mozek, zanedbávají blízké, atd., jen aby vytvořily zábavu pro druhé. Přesně jak píše Petr, kdo nezkusil, .... :wink:
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

milan paulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod milan paulus » 08 červenec 2011 21:44

Marku máš naprostou pravdu. A já strašně obdivuju všchny autory formulí, a tím nemyslím Frýďu a mě - my jsme pouhý amatéři(doufám, že se Péťa neurazí. )A hrozně mě mrzí, že žádného autora neznám. To bych otravoval a loudil rady.... To minimum chybiček, co se občas vloudí, vlastně ani nestojí za řeč...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 08 červenec 2011 22:54

milan paulus píše:Marku mTo minimum chybiček, co se občas vloudí, vlastně ani nestojí za řeč...

Milan, nalejme si čistého vína, 4 zo 6 modelov sú dve tretiny modelov s chybou, nie minimum chybyčiek. :wink:

Ale ako som napísal, nikto nie je dokonalý, preto netreba chyby ututlávať, treba sa nenechať odradiť chybami, nájsť príčinu a odstrániť ju :)
Kto si o sebe myslí, že je dokonalý, myslí si že všetci mu chcú zle a chyby si nepripustí, nemôže ich odstraňovať a ďalej sa zlepšovať.
Pozrite si čas 4:47, aká blbosť sa mohla stať keď prišiel Schumacher do Ferrari a kam to postupným odstraňovaním chýb a zlepšovaním dotiahli....

A možno sa fakt len treba držať Ďourkovej rady pri tlačení na ostro, keďže modely si chalani sami netlačia :wink:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

milan paulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod milan paulus » 09 červenec 2011 10:22

V něčem máš pravdu. Ovšem myslím že ty chybičky, co takhle pozoruju, nejsou tak hrozný. Začátečníci a modeláři, co staví formulky jen pro své potěšení je ani nezaregistrují a pak toto fórum je plné lidí, kteří dokáží s papírem zázraky a takovým borcům ty chyby nevadí. Myslím, že každá stavebnice, nebo vystřihovánka, ať sebevíc dokonalá a bezchybná, je v podstatě polotovar. A čím dokonalejší model chce stavitel z tohoto polotovaru udělat, tím víc zásahů a vylepšení na něm musí provést. A pak drobnosti jsou úplně zanedbatelné. Vždyť většina vylepšuje své modely dezény od Zdeňka, nebo různě dotvarovává jednotlivé díly, popřípadě spousta z nás tmelí a jinak vše zdokonaluje. Vím, že na chyby je třeba upozornit, ale není třeba konstruktéry odsuzovat. Jak jsem už dřív psal, jsou to borci a jen díky nim jsme světová papírácká velmoc... A z mých zkušeností - český a slovenský papíráci jsou nejlepší na světě.....

Zpět na