AGS JH22, 1987 GP Mexico (Fabre) / Jan Polák / PKAA

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
kvr
Kontaktovat uživatele:

AGS JH22, 1987 GP Mexico (Fabre) / Jan Polák / PKAA

Příspěvekod kvr » 14 září 2009 12:53

Tak jsem konečně dostal z foťáku data, takže malá recenze na nejnovější Honzův model:

Model je, jak je u autora zvykem, velmi propracovaný a přesný, vytištěný na cca 2.2 stranách.

Už tradičně je na podlahu použita vrstva kartónu, která model zpevní a zpřesní další lepení. Co mi ovšem nesedlo, bylo použití kartónu a slepovaných chlopní s výztuhami na zbytek kokpitu. Myslím, že zde by jednoduché spojovací chlopně zajistily jednodušší postup a hlavně hezčí výsledek. Ale třeba je to jen mojima levýma rukama ;)

Další věc, kterou můžu doporučit, je neřídit se striktně návodem a hned na začátku podlepit a slepit zadní i přední díly podlahy k sobě a nechat pořádně proschnout. Je třeba pak trochu přeházet postup (kryt nalepit až po motoru), ale zase je z toho pevná a nezkroucená podlaha.

Modelu jinak není co vytknout, všechno sedne na desetiny milimetru a jde o další pěkný kousek těch neúspěšných do sbírky :)

Obrázek Obrázek Obrázek

Další foto snad přidám ještě po nalakování...
Naposledy upravil(a) kvr dne 12 říjen 2011 16:39, celkem upraveno 1 x.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 15 září 2009 14:36

Hezkyyyy, první slepený kousek ...... teda od někoho jiného než od TEA :D

.......... U mých modelů může nastat trošku problém s tím, že vše lepím z papíru 160g ......... jo jsem halt línej to lepit ze 120g a podlepovat, ale jsem mile překvapen že u složitějších modelů jako bylo Coloni a AGS nebyly u jiných modelářů větší problémy se slepením.

Zdar

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 16 září 2009 09:41

Honzo, ta 120g není celkem problém, speciálně u těchto modelů, kde jsou ty díly docela rozsekané a žádný z nich není větší než půlka vozu. Já větší části podlepuju až po slepení zevnitř, dá to sice více práce, ale vypadá to mnohem líp. 160g by určitě byla někdy jednodušší, ale lepit z ní třeba výfuky zrovna na AGS by bylo docela peklo ;)

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 16 září 2009 10:23

Jo tak s těmi výfuky máš pravdu :wink: , ale jde to.

Zpět na