March 741

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 05 březen 2010 09:21

S komínem jsem měl dva problémy:

1. Začal jsem s ním stavbu klasicky a nepovedl se mi - tudíž jsem najednou neměl k dispozici originál a oblepoval jedinou barevnou kopií. Přesto jsem si ze začátku říkal, že jej použiju, takže jsem si neudělal více kopií.

2. Vršek komínu byl nakreslen na pontonu - takže jsem oba vršky, které jsem měl na čtvrtkové kopii zlikvidoval během stavby trupu - že udělám i komín touto metodou jsem se rozhodl až když jsem viděl, jak se zbytek stavby povedl. Takže jsem ten vršek tak nějak tipoval a udělal jsem jej širší...

Přes to všechno by to bylo lepší, kdyby měl komín nějakou normální barvu - ta oranžová se prostě nedala trefit a to jsem akrylky míchal o 106....

hepyno

Příspěvekod hepyno » 05 březen 2010 14:50

Pekný kúsok, ale neodpustím si poznámku, že ak súčasné autá označujeme slovami pluh alebo kombajn, tak toto auto si taký prívlastok zaslúži tiež :wink:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 22 březen 2010 19:46

Tak je tu závěr - bohužel nekončím optimisticky... Když jsem prosil o držení palců při lakování, bral jsem to jako takovou frázi - myslel jsem si, že to lakováním už nepokazím ... leč hluboce jsem se mýlil...

Nejprve tedy dva obrázky na kterých model vypadá OK:

Obrázek Obrázek

A teď tedy dva snímky "pravdy..." Útěchou mi budiž, že vím, kde jsem udělal chybu - nedočkavý jsem nepočkal až se uvolní místo ve sklepě a lakoval jsem na balkóně v době, kdy venkovní teploty dosahovaly hodně pod bod mrazu....

Obrázek Obrázek

Co se dá dělat - nebude to až taková ozdoba sbírky, jak jsem si myslel.. Ale nevadí - za lesknoucím se sklem ty rozpité kapičky tak nevynikají jako v záři blesku...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 22 březen 2010 20:13

V poho, je to Tvoj prvý model tohto druhu a mnoho vecí si si skúšal. Nabudúce to bude lepšie :wink:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 22 březen 2010 21:08

hepyno píše:V poho, je to Tvoj prvý model tohto druhu a mnoho vecí si si skúšal. Nabudúce to bude lepšie :wink:

Ono je trošku paradoxní, že to, co jsem zkoušel vyšlo líp, než jsem čekal a zvoral jsem něco, co už mám asi na šedesáti modelech vyzkoušeno...

Jozef Hovancik

Příspěvekod Jozef Hovancik » 26 březen 2010 20:05

Ahoj!Model vyzera pekne az na ten lak.Cim si to lakoval?Je to body lak?

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 27 březen 2010 21:48

Používám autolak, který kupuju v Glóbusu: Bezbarvý lak lesklý - aerosol Made in Germany - Hit Color Decospray - belton... Abych tak opsal vše, co je na obalu.. Zní to blbě, ale dám za něj ruku do ohně - souběžně s tímhle modelem jsem lakoval další tři (jeden tmavě modrý dva světlé) a všechny dopadly výborně...

Holt jsem nevydržel a první tři vrstvy jsem lakoval na balóně za mínus deseti - další vrstvy jsem lakoval společně s dalšími modely v prádelně za pokojové teploty.... To už jsem věděl, že je zle..

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 27 únor 2011 17:31

Po roce od vytvoření tohoto modelu jsem udělal pár fotek na denním světle...

Obrázek Obrázek Obrázek

Zpět na