Minardi 2003 Špinler 1:24

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Marek

Příspěvekod Marek » 20 prosinec 2010 22:11

...vím co to znamená být adminem, sám jsem několik let "spojen"s fórem
s veteránskou tematikou, takže beru na vědomí - i proto jsem založil nové vlákno v "kritice", spíše než roztěkanost :oops: je to vůle co nejdříve se začlenit mezi Vás přítomné :idea: :arrow: , nechci být pouze registrován a jen přihlížet:D , ale to jenom na okraj, zpět k modelu, prostudoval jsem vlákno nazvané lakování, kam si dovolím přidat i jeden poznatek, takže pokud budete někdo mít chuť mrkněte tam...
Po dokončení modelu sem, jak jsem již přislíbil, dám kompletní foto výsledku.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 21 prosinec 2010 22:06

Marku, tak jsem se chtěl podívat na příspěvek s poznatky co máš ohledně lakování. Měl jsem chuť se kouknout do vlákna tomuto tématu věnovanému, tak jak jsi nás tady na to upozornil. Bohužel jsem tam žádné Tvé poznatky nenašel. Prosím Tě, jak to tedy máš s tím lakováním modelů? Přeci jen jsem v tomto směru stále učedníkem a kolikrát mi nevyjde přesně to, co bych si představoval a chtěl mít. Děkuji Ti předem za osvětlení dané tématiky.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Marek

Příspěvekod Marek » 22 prosinec 2010 09:51

... o mé rady, ač mám s laky nejen naší výroby všeho druhu dlouhodobé zkušenosti, není zájem, jak mi bylo opět "taktně" naznačeno, já se vnucovat tedy nebudu, zkuste si tedy projít ostatní fóra a zapátrat sám

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 22 prosinec 2010 09:58

No je to zajímavé, ale lakování modelů mi nikdy pořádně něšlo. Proto o sobě v tomto směru píši, že jsem učedníkem. Dobrá, budu hledat jinde, třeba se dopátrám a najdu odpovědi na své mezery v oboru lakování papírových modelů.

Nová Galerie

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 22 prosinec 2010 10:06

Marek píše:... o mé rady, ač mám s laky nejen naší výroby všeho druhu dlouhodobé zkušenosti, není zájem, jak mi bylo opět "taktně" naznačeno, já se vnucovat tedy nebudu, zkuste si tedy projít ostatní fóra a zapátrat sám

Marku nezlobte se, ale tohle je hloupá dětinská uraženost. Zdenek Vás v předchozím příspěvku o radu požádal a vy jste se zachoval jako malé dítě. Nikdo vám žádným způsobem nenaznačil že o Vaše rady nestojíme, jen jsme Vás požádali o řád a smyslnost příspěvků. Příspěvek o lakování by mohl být vlaštovkou smyslných příspěvků.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

René

Příspěvekod René » 22 prosinec 2010 11:04

Mňa by tiež zaujímali nejaké vychytávky pri lakovaní lebo práve pri laserovej tlači to lakovanie možno vypustiť - o pár dní ma čaká v rámci 24 hodinovky výtlačok z ABC - Lotus 56B a keď si zoberiem malú hrúbku papiera plus potlač z rubovej strany tak to ani nemám chuť lakovať aby mi to nepresvitalo, navyše doma to lakovať nemôžem (deti), skúsim model tesne pred lakovaním trochu nahriať teplovzdušnou pištolou - práve tento tip bol niekde uvádzaný ale neviem či to nebolo na inom fóre.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 22 prosinec 2010 11:07

René, zajdi si s modelem do copy centra a udělej si laserový výtisk kopie na papír 120 - 140gr. Nebudeš mít obavy prolakování rubové tlače na model.

Nová Galerie

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 22 prosinec 2010 11:17

René píše:Mňa by tiež zaujímali nejaké vychytávky pri lakovaní lebo práve pri laserovej tlači to lakovanie možno vypustiť - o pár dní ma čaká v rámci 24 hodinovky výtlačok z ABC - Lotus 56B a keď si zoberiem malú hrúbku papiera plus potlač z rubovej strany tak to ani nemám chuť lakovať aby mi to nepresvitalo, navyše doma to lakovať nemôžem (deti), skúsim model tesne pred lakovaním trochu nahriať teplovzdušnou pištolou - práve tento tip bol niekde uvádzaný ale neviem či to nebolo na inom fóre.

Já horkovzdušnou pistolí suším jednotlivé vrstvy. Dá se model nalakovat naráz za půl hodiny. Ale pozor na vzdálenost, aby se nepálil (nehnědnul) papír. Suším na poloviční výkon a na vzdálenost, před kterou udržím ruku. :wink:

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 22 prosinec 2010 11:33

Přátelé, přestaňme tady s žabomyšíma válkama a věnujme se modelům :!: Je pravda, že Marek nás zahltil 80 příspěvky během měsíce :idea: :idea: :idea: , čímž vytvořil nejspíš rekord, ale když se dívám na jeho model, tak si říkám, že bychom mohli být rádi, že je tu někdo další, kdo chodí s kůží na trh. V poslední době nás totiž zásobuje novými modely především jen Frydek.

Co se lakování týká, navrhoval bych, aby byla vytvořena zcela samostatná sekce, protože o tom už bylo napsáno na tolika místech, že se v tom ani prase nevyzná :wink: A upřímně řečeno - najít něco mezi 10 tisíci příspěvků není pro nováčky nic jednoduchého. Proto to většinou vzdá a zeptá se v nějakém dalším vlákně.

René

Příspěvekod René » 22 prosinec 2010 11:49

Zdeňku veľmi som nad tým rozmýšľal a asi je to najlepšia cesta ako sa vyhnúť týmto problémom, ešte rozmýšľam či nesiahnuť po niečom inom možno trochu zložitejšom (FT určite nie :lol: ) alebo si skúsiť zlepiť ho z ABC a dokázať aj z toho spraviť pekný model - no ale teraz mi napadlo krabičku som si už vytlačil takže bude to Lotus 56B.

Marek

Příspěvekod Marek » 22 prosinec 2010 19:45

...já jsem pro, lakování je dobrá možnost jak o něčem smysluplném pokecat, pánové jestli mohu jenom poprosit, pojďme to řešit do vlákna, do kterého to patří, tuším, že lakování již zde je, vyhneme se poté tomu, že nováček nemůže tušit, že se lakování kromě vlákna k tomu určeného ještě má hledat u modelu minardi, díky - vznikají poté situace kdy se sami okrádáme o čas

Zde je galerie z průběhu stavby:
Obrázek

Pokud někdo uvidí jakoukoli nesrovnalost lepených dílů - především špatné umístění aerodynamických prvků - budu rád pokud mne upozorní. Pokusím se i na již hotovém modelu opravit, díky.

Zpět na