...konečně jsem se pustil do F 60 od pánů z FT, před časem jsem sice slepil tři modely na laseru, ale to už je hodně dávno, takže jsem byl zvědav nakolik se zlepšila kvalita tisku. A opravdu je to prozatím o poznání lepší.
Ale zpět k modelu. Věděl jsem již při prvním pohledu, že to nebude jednoduché. Při tvarování prvních dílů jsem se ujistil, že tento model je opravdu jiná liga a troufnu si tvrdit, že začátečník nemá šanci (pokud bude vývoj takto pokračovat budeme si ty modely opravdu jen kupovat do zásoby, jak zde poznamenal jeden z uživatelů), ač jsem slepil již desítky modelů F1, všechny, co se stavby týče, nesahají tomuto zpracování ani po příď. Konkrétně tento model je opravdu především o tvarování a trpělivosti, snad již desetkrát jem ho chtěl odložit, ale to by bylo příliš snadné. Budu tedy přinášet postupně foto ze stavby doplněné určitým poznatkem, tím prvním je docela zajímavá konstrukce, docela by mne zajímalo proč je oddělena samostatně špička od další části trupu, určitě by bylo lepší pro stavbu kdyby to bylo jednotné, z jedné části. Možná by tím odpadlo i velmi složité žebrování přídě. Návod je zpracován opravdu dobře, snad jen výkresu by pomohlo, naznačit lépe tvarování předního křídla, nebýt zdejšího fóra, tak nevím.
Model je opravdu velmi těžký a proto si dopředu kladu pouze jediný cíl a to: Dokončit ho!
...zároveň Vás prosím o přimhouření oka za horší foto a především mé nepřesnosti na modelu