Po dokončení bétédvacetšestek, jsem se opět pustil do premiérové stavby. Tentokrát si vyzkouším model Mirka Fabiána, konkrétně monopost Williams FW16 z VC Francie ´94 pilotovaný N.Mansellem. Mansell se do závodu kvalifikoval jako druhý, ale bohužel pro závadu převodovky jej nedokončil. Po shlédnutí filmu "Senna" bych raději lepil vůz právě Ayrtona, ale ten bohužel můj archiv nenabízí Nějaké to foto:
Moc se mi líbí konstrukční řešení kol. Velmi efektní a přitom velice jednoduché
Souhlasím s tvým názorem na kola u modelů M. Fabiána. I mě se dobře staví a to lepení kol nemám zrovna v oblibě.
Jinak jestli chceš, tak Sennův FW16 z tragické VC San Marina ti mohu poslat.
Petře, díky za nabídku- zda jí využiju? Záleží na tom, jak zpracuju tento model. Jakožto laik v oboru F1 mi přijdou tyto formule hodně podobné, takže dvakrát bych ji určitě nelepil. Ale model vozu A.Senny bych v budoucnu ve své sbírce jistě uvítal, ale spíše jiný než FW16.
Dokončený kryt motoru:
Teď se bude lámat chleba- přilepení krytu na podlahu vozu. Uvidíme co z toho bude.....
Alešu, je zbytečné psát, že to máš krásně, čistě slepené, to už se stalo tradicí. Měl bych ale malý tip na upřesnění vzhledu komínu. Tam ta černá ploška na zadní hraně komínu, to je ve skutečnosti škvíra a bylo by efektní ji vyříznout a vnitřek komínu v okolí začernit. Jenže asi jsem s tím přišel maličko s křížkem po funuse. Teda já v poslední době jaksi blbě vidím, ale zdá se mi, že to vyříznuté nemáš, nabo jo?
Petře, klidně to psát můžeš, mě se to líbí Neboj, vidíš dobře. Bohužel jsem to nevyříznul, a teď už to vyřezávat raději nebudu. Škoda, že se o tom nezmiňuje návod, jako o volitelném vylepšení Při lepení F1 nesleduju reálné předlohy vozů a pak to tak dopadá...
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.
Hepyno, zkusím to natvarovat. Na vyříznutí té plošky mě už upozorňoval před několika příspěvky frydek665. Vyřezávat ji nebudu, v této fázi bych to spíše pokazil...
Pokusil jsem se ten komín trošku dotvarovat:
Dokončeno zadní zavěšení, zkusmo postaveno na kola:
Podle fotky co sem dal hepyno vypadá, že štítek před pilotem je z čiré folie (možná malinko nádech do modra). Vystřihovánka má tento prvek řešen modrým páskem, možná ho zaměním za folii-bohužel mám jen čirou. Uvidím jak to bude vypadat.....
Alešu, ač strašně nerad, musím tě zkritizovat .
Ty spodní elementy zadního křídla máš moc do špice. Ono by to mělo být hezky zakulacené. Vygoogli si FW16 a uvidíš sám. Je ale fakt, že v návodné kresbě je to znázorněno tak, jak to máš .