Příspěvekod hepyno » 24 srpen 2011 09:14
Mne vadí to, že v poslednom čase je to tu o h...e a z toho vyplýva aj moja reakcia. Neriešia sa tu vôbec vystrihovačky iba modely, nehľadá sa spôsob ako model vylepšiť, ale naopak, čo najviac chýb a keď sa nájde, už aby tu bola oprava.
To je podľa mňa zlá cesta. S výnimkou Stingera a andyho sa tu neprezentujú jednoduchšie modely, iba samé gytovačky alebo extrémne veľké modely, ktoré sú síce pekné, realistické, ale obyčajnému modelárovi na míle vzdialené. To tu už na jednoduchého človeka nik nemyslí? Čo si pomyslí keď sem príde a uvidí to tu? Povie si možno to čo ja, na to nemám, na takú úroveň sa nedostanem a na F1ky sa vykašle. Potom tu bude uzavretý okruh dinosaurov a keď Tí vyhynú, tak prázdno.
Lotus 78 i Ferrari 640 sú modely, na ktoré sa čakalo a čaká roky. Koľkí by ich chceli aj v takom stave, v akom sú, s chybičkami aké majú. Petr Špinler nikdy neašpiroval na modely úrovne Roberta ale FT, o to viac, keď má teraz zdravotné problémy a tvorbe sa nevenuje. Koľko modelov sa ešte takýmto spôsobom pochová? Pri modeloch tejto úrovne je podľa mňa chybička takéhoto významu irelevantná, je to predsa vystrihovačka. Mne nejde o dokonalosť, aby všetko sedelo na milimeter presne, ale o zábavu pri stavbe a radosť z toho že som niečo postavil. Na to nepotrebujem niekoľkostranový model, ktorý staviam mesiace, ale rovnaký špinlerovka spravená za 2 dni. A to či má mať bočnica výrez alebo nie mi je šumafuk, mne sa to páči tak i tak. Opakujem je to model úplne inej úrovne a komu na tom už tak veľmi záleží, je dosť šikovný modelár aby si to vedel opraviť aj sám, ako to urobil aj condor. Netreba na model hádzať hromy a blesky a žiadať okamžité opravy.
Možno sa ozvem sám, ale verím že to tak vidia aj iní.
Nevopruzujme a buďme radi aj za to, čo máme.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.galéria cashpick