Ďalším modelom do ktorého sa tentokrát pustím bude Brabham BT42 z GP Brazílie 1974.
Vystrihovánka je na 2 x A4 plus jedna strana návod a návodová kresba.
Náhľad vystrihovánky:
Pre zjednodušenie podliepania som si zhotovil kópiu z ktorou podlepujem bez chlopní.
Zatial vcelku spokojnosť.
Konečne pokračujem s Brabhamom. Dnes som sa venoval štítu kokpitu a zaskleniu. Chcel som použiť nejakú tmavú fóliu ale podarilo sa mi zohnať iba hnedú. Kokpit ešte treba uzavrieť v zadnej časti a tak je iba priložený na sucho.
Motor je spojený s trupom a s pomocou kolies je všetko v rovine. Zostáva zadné krídlo a komín - ten práve robím a je to celkom príjemné tvarovanie, celkovo sa tento model lepí veľmi dobre.
Stavba modelu je na konci a model je prilepením komínu, krídla, chladičov a zrkadiel dokončený. Celkovo to bolo príjemné lepenie bez problémov. Trochu som mal ale obavy ako uchytiť drôtik ktorý drží spätné zrkadlo do fólie (presklenia) aby som fóliu nepoškodil. Nakoniec som ten jeden kus drôtu iba vložil do otvoru vo fólii a držia to celé tie dva drôtiky ktoré idú do karosérie a tie sú sekunďákom k nej lepené a takto celá konštrukcia tvorí celok. Takto mi to poradil spraviť Ed, je to jeho dobrý nápad - vďaka.