Příspěvekod Marek » 06 prosinec 2011 20:05
Přiznávám, že jsem četl předešlé příspěvky jen letmo. Jarku druhé kolo bylo měřeno BEZ NAVLHČENÍ. Druhé kolo jsem dělal již klasicky, stejně tak budu postupovat i u kol zadních. Ideální by však bylo dát kolo třeba Zdendovy, ať to přezkusí. Myslím, že bude vykulený jako já, když jsem se dopracoval k tomuto výsledku. Jenom doufám, že ostatní díly budou sedět, model je složitý již tak. Rada je jednoduchá, vzít vykružovadlo a z kartonu si kružnice vyříznout znovu (Petře to jest ona složitost) a o chloupek větší, popř. zkrátit běhoun, ale tím pádem i bočnice a už se to veze.
ad René: je to přesně tak. Bombírovat, bombírovat, bombírovat,...přesto si nemohu pomoct, zde je to až příliš. Myslím, že kdybych použil starší metodu, tedy nařižnutí skalpelem místo "bombírungu" a slepení, bylo by to ještě horší.
Rozhodně to však neberte z mé strany, že si stěžuju. Naopak, není to jen "tupé lepení", ale je potřeba zapojit i trochu toho přemýšlení a snahy navíc. Nejedná se o klíčový prvek, ale o díl, který lze snadno nahradit. S chybějícím dílem u předešlého modelu, je toto jen prkotina. No už toho bylo napsáno dost, přihlásím se opět až s dalším postupem.
ad Míša kulička: nedoporučuji odstříhnout! strašně se to celé zkomplikuje
Zdendo, vím kam míříte, ale vězte, že 3mm asi nebudou jen v mých rukou. Samozřejmě mé poznatky nikomu nenutím, nechť zkusí každý sám.
..."šipka"
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)
Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38