Tak pokračuju v maratónu, trvajícím zhruba 2 a půl dne, přesto aspoň pár řádek k postupu.
Vkládám dosavadní fotku průběhu, snad konečně zítra předložím detailnější foto. Pod lampou ta červená se mnou prostě nechce spolupracovat.
K modelu: nevím proč, ale zatím se nikdo neozval, že na běhounech chybí bílé pásky. Více mne zaráží, že se nikdo neohradil ani při pohledu na zadní zavěšení. No tím lépe pro mě. Trup ja na podvozku pouze přiložen, přilepím ho až osadím sací otvůrky, potvůrky.
Neodhodlal jsem se k žádným vlastním úpravám, je to zbytečné. Návod je napsán velmi dobře, není důvod mu nevěřit. Akorát se nějak ztratila myšlenka, kdy vložit přesně zhotovený kokpit. Občas dojde k prohození dílů levý-pravý v porovnání s plánem. Návod "straší", že tvarování zadní části je nejtěžší část modelu. Nesouhlasím. Pomocí pálených žeber a dobrého nazkoušení, to lze v klidu. Průlom zůstal jak u předku, tak u trupu, kde jsem nechal otočená žebra - možná by stálo za to do ávodu připsat, vykrojením dolů. I při velmi náročných ohybech nedochází k odlupu barvy, maximálně k žilkování. stačí namočit prst v retuši a jemně setřít, vše vyřešeno. Překvapilo mne, že díly přesně sedí i při mém leckdy lajdáckém lepení. Na modelu tedy prozatím není větší retuš či "náhradní flastr". Ještě dodám, že mírné výběžky u opěrky byly dodány "uměle". Původní mírně zanikaly a ztrácely se. Zadní část, především kostra žeber a prolisy byly lepeny vteřiňákem. Chce to ale dávat velký pozor, laserový tisk ho nemá moc rád. Ideální je volit kápnutí tam, kde bude následovat další díl.
Zkušební přiložení trupu vypadá více než nadějně, vše neuvěřitelně dosedá a sedí. Uvidíme jak to dopadne až přidám chladiče. To je asi tak nějak vše. Málem bych zapomněl, doporučuju nalepit nejdříve opěrku 108 a 109 a až následné tvarování dílů 96 a 97 k hladkému přechoduna díl 37. Dále při lepení dílů 96 a 97 k dílů 37 nespojovat dílem 110 před spojením, ale nalepit až poté. Malé žebírka, tedz průchody bočnic jsem nechal původní, akorát naříz a naohýbal - i ty u výfuku. Chceto trpělivost, ale jde to. Tak to už je snad vše. Ostatní případné chyby či nedostatky (pokud je na fotce indentifikujete) nechám na Vás.
..."šipka"