McLaren MP4-15/D. Couldhard/1:24/free/P. Špinler

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Aleš

McLaren MP4-15/D. Couldhard/1:24/free/P. Špinler

Příspěvekod Aleš » 09 listopad 2011 23:33

Zdravím všechny a také bych rád přispěl svou troškou do mlýna :)

Vybral jsem si jednoduchý free model a rád bych nakonec zkompletoval všechny "moderní" stroje od roku 1999 :)

tak na začátek pár fotek, budu rád za každou radu. lepím postupně, abych dodržel geometrii. proto jsem se rozhodl přilepit napojení špice na díl bočních opěrek hlavy až v době, kdy bude monokok přilepený k podlaze. snad mi to vyjde :)

Obrázek Obrázek

Aleš

Příspěvekod Aleš » 16 listopad 2011 09:44

trošku jsem pokročil a podařilo se mi slepit komín a podlahu. Na podlaze jsem poprvé vyzkoušel lepení "natupo" a lepilo se mi to mnohem lépe. celá podlaha se jeví v mých rukách rovnější než jindy, za což jsem rád.

hlavní monokok by tím měl být hotov a postupuji k lepení bočnic. zatím mám jen vstupy vzduchu.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

omluvte prosím kvalitu fotek. na koleji nemám foťák, tak se snažím dostat z mého telefonu, co jen jde

marec

Příspěvekod marec » 16 listopad 2011 21:57

Clovece vies co Ti zavidim ? Ze si na koleji, to je jedna z carovnych veci, co moze cloveka v zivote stretnut .... A model je vyborny.
:D
M.

Aleš

Příspěvekod Aleš » 18 listopad 2011 10:04

díky moc. protože mám dnes ještě školu, zústal jsem včera sám a jak využít večer lépe, než si třošku zamodelařit :)

takže jsem slepil jeden boční ponton a zkusil jsem udělat jeho jiné spodní uchycení k podlaze, než je ve vystřihovánce. uříznul jsem si proužek tvrdšího papíru a s mírným odskokem jsem jej natupo přilepil sekunďákem k podlaze do správného tvaru. ten sekunďák je prostě supr přítel.

Obrázek Obrázek
Obrázek

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 18 listopad 2011 10:19

Sekunďák modelům vytištěným ofsetem či inkoustem moc neuškodí. Jenže s laserovým tiskem se nemají moc v lásce a lepidlo vrstvu barvy u laserového tisku rozleptává a narušuje. Copak může být rušivé v celkovém vzhledu modelu. Do budoucna s tím tedy počítej.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

mustang51

Příspěvekod mustang51 » 19 listopad 2011 02:10

maš to dobré!...mclaren(miku hakkinena z abc)bol mojim druhým modelom na ktorom sa mi ale vôbec nepodarilo"začiernenie"na airboxe(dnes už diely podlepujem čiernym papierom)

Aleš

Příspěvekod Aleš » 22 listopad 2011 11:42

díky moc za radu Zdeňku. příští model bude z laseru, takže jsem rád, že jsi mne upozornil dřív, než bych jej zkazil sám.

podlepovat komín a další vstupy se mi moc nechtělo, protože jak se znám, tím podlepem bych to moc "ztlustil" a nenatvaroval bych to tak, jak to má být. proto jsem zkusil opatrně začernit temperou.

včera jsem opět rošku lepil, takže mám hotové bočnice (až na drobné stabilizační prvky v zadní části, které doplním později, abych je neulomil). dále jsem slepil základní konstrukce zavěšení (pravou zadní musím znovu vytisknout, na ní jsem to zkoušel a neuspěl :slzička: ) stejně nechápu, jak dokážete udělat tak krásné a rovné zavěšení..

navíc musím zapracovat na čistotě lepení. mám tam pořádné rezervy

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Aleš

Příspěvekod Aleš » 29 listopad 2011 11:36

zase jsem sednul na chvíli k lepení a mám hotových pár nových věcí. křídlo ještě není přilepené, lípnu ho až s koly, které dávám dohromady. troška tuningu jim neuškodí, tak je udělám vyžezané "smajlík se skalpelem v ruce a s vyplazeným jazykem"

Obrázek Obrázek
Obrázek

Aleš

Příspěvekod Aleš » 06 prosinec 2011 11:35

opět jsem trošku pokročil. kolečka mám až na jejich celkové přetření hotová. dovolil jsem si je vylepšit brzdami, které jsem použil od TEA (dělal je na Robertův Mercedes, snad to nevadí, že jsem je použil).

takže už jen zadní křídlo, centrální matice kol a nějaké aerodynamickou havěť "smajlík těšící se na závěr"

Obrázek Obrázek
Obrázek

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 06 prosinec 2011 19:01

McLaren sice nepoužíval brzdy BREMBO, ale to snad až tak nevadí. Jinak to máš krásně čistě slepené :lol: .

Aleš

Příspěvekod Aleš » 06 prosinec 2011 20:25

Díky moc, ani jsem si neuvědomil, že Brembo nebylo použito, chtěl jsem tam něco mít..
Asi jsem to ale neudělal správně, když jsem sprostě použil Teův výtvor. Tímto se mu chci omluvit a příště se zeptám..

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 06 prosinec 2011 20:28

Mě se nemusíš omlouvat. Chtěl jsi si model vylepšit, neznalí skutečnostem. Ani já bych nevěděl, od kterého výrobce by tam brzdové třmeny měly být.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!

Nová Galerie

Aleš

Příspěvekod Aleš » 11 prosinec 2011 22:08

O víkendu byl McLaren v lakovně, takže už zbývá jen pár drobností, ale to až příští víkend. Hlavně nastříkat kola, pak anténku na předek a přilepit vzpěry předních závěsů a mám finíto "tešící se smajlík" mezitím asi načnu modýlek další

Obrázek Obrázek
Obrázek

Aleš

Příspěvekod Aleš » 23 prosinec 2011 18:53

chtěl jsem dnes McLaren dokončit, tak jsem vymaskoval kola a stříkl jsem je černou a následně matným lakem.. Bohužel jsem si ten matný nějak špatně namíchal a celé kolečka jsou pokryté "jinovatkou". achjo.. po svátcích raději koupím nějaký univerzální matný sprej a zkusím je přestříknout znova.. jinak mně čeká reparát v podobě nové sady :(

Aleš

Příspěvekod Aleš » 29 prosinec 2011 11:51

Takže tragédie se podařila zachránit a já včera večer tohoto krasavce dokončil. Patlal se moc dobře. Kolečka jsou natříkána polomatem, příště to bude chtít asi vyloženě mat, na fotkách vypadají divně.. Ale nakonec jsem celkem spokojen :)

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Zpět na