Takže popojedeme a tentokrát trochu detailněji. Postup sestavení prvního segment trupu aneb "nos s prolisem"
K vyřezaným dílům z vysřihovánky si připravím chlopně pro spojení stočeného dílu. Pro lícový mám chlopeň z kancelářského 80g papíru a pro rubový díl je to cigareťák Vážka

Před ztvarováním mezi levou dlaní a pletací kovovou jehlicí zaretušuji jen hrany, které se k sobě spojí

Díly slepím

V tomto okamžiku můžu tvarovat prolis. Na odloženou pletací jehlici tlačím místem, které je rýhované pro prolis. Můžu si pomoct zatlačením pinzetou do hran, které jsou rýhované z rubu. Pardon ale mám jen 2 ruce a zbytek rodiny s touto nadpozemskou prosbou obtěžovat nebodu

Do vnitřního prostoru nasunu rubový díly. Lepidlo nanáším na špičku a zasunu až k přední hraně. Opět celý spoj zaválím kovovou jehlou. Naklapnu žebro, ověřím správnou pozici, vyhodím žebro ven, máznu lepidlo dovnitř nosu a znovu naklapnu žebro

Nyní můžu retušovat. Z přední hrany včetně kapičky herkulesa v retušovací vodě. Pěkně se spojí vrstvy a dokonce se i zalijí dohromady. Dobrý základ pro lakování.

Pokračovat v trupu dále už není tak složité.
A prosba na radu od vás:
Jakou přelepku s jmenovkou mám použít? Vystřihovánka nabízí 2 varianty, protože z dostupných podkladů není jednoznačné, zda byl text jména Vaccarella vyveden v modré nebo černé barvě.
??