Laserem řezané doplňky k modelům

POZOR!!! MAŽE SE PO 60-TI DNECH
POKUD CHCETE NĚKTERÉ TÉMA ZACHOVAT, NAPIŠTE ADMINISTRÁTOROVI

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Laserem řezané doplňky k modelům

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 31 srpen 2012 14:44

Petře...ano je to tak. I já si myslím, že díly které nebyly nikdy součástí prodávané vystřihovánky modelu F1, klidně může nabízet. To samé o dílech pro jiné modely, třeba pásové techniky....to by asi nejspíš chtěl Marek. Pokud by ale měl pro někoho vyřezávat díly žeber, které součástí šmikajdy jsou, tak zde je to nebezpečí o kterém se zmínil Pája. Tak a zde je to už jen a jen na Pájovi, jak se k dané problematice postaví? Podle toho co jsem pochopil, proběhla nějaké komunikace z vydavatelem, na základě které ustoupil Pája od nabídky laserovánek. A je mi jasné, že Vás ostatní láká možnost získat pomocné díly vyřezané laserem levněji a je to zcela pochopitelné. Bohužel já nejsem schopen s cenou jít dolů, ona si totiž ta mašina kam jezdím zadávat výrobu, musí na sebe vydělat a její majitel by nejraději cenu ještě přitvrdil.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Paja112

Příspěvekod Paja112 » 31 srpen 2012 15:45

Ahoj všichni, mluvil sem s Jarkem a dohodl sem se sním že budu dělat doplňky jen na modely u kterých nebyli žádné doplňky od vydavatelů. Na ostatní modely klidně laserové díly dělat budu

Dan

Příspěvekod Dan » 31 srpen 2012 17:45

To je celkem škoda, protože ikdyž vystřihovánka navrhuje dvě a více variant jsou jedny žebra a tudíš jedna možnost jakou variantu postavit. Tak by se dalo po dokoupení žeber postavit i druhá varianta bez problémů nebo kupovat onu vystřihovánku dvakrát. Asi vím čeho se sutoři a vydavatelé bojí, ale i tak je to pro mě smutný konec.

Marek

Příspěvekod Marek » 04 září 2012 14:38

Zdendo je to tak, uvítal bych i jiné modely než F1.
Cenu neřeším, vím, že nic není zadarmo a ta cena není až tak zlá, spíše jsem opravdu řešil dostupnost.
No nezbývá než doufat, že časem budou laserovánky součástí všech modelů.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Paja112

Příspěvekod Paja112 » 16 říjen 2012 21:00

Ahoj
Od soboty 20.10.2012 přijímám objednávky na laserem pálené doplňky. Můžete také přijít na akci kterou konám. :arrow: (viz. sekce na foru různé setkání)

rejmondo

Příspěvekod rejmondo » 24 březen 2013 22:10

je mi do toho prd, ale mám pocit, že tady autorský práva ženete do extrému. když to převedu na výrobce žárovek, tak to by jako nikdo jiný neměl šanci? musí přeci vyrobit totéž. a připravit podklady pro výrobu si musí tak, jako tak.
celkem chápu rozhořčení autorů vystřihovánek, ale v době internetu je nemožný zamezit kopírování. neříkejte mi, že tady všichni používáte jako podklady placený stránky forix ! a všechno ostatní je bohužel zkopírovaný. já sám s tím mám zkušenost, co by fotograf, a v týhle republice není síla, která by tomu zamezila. (např. moje fotky byly staženy z netu a otištěny v programu motocyklových závodů na snettertonu - BSB 2007)
zajímám se o plastikové modely a musím konstatovat, že i velmi ceněné kapacity kopírují drahé stavebnice a pořizují kopie a nikdo je za to nepranýřuje. ale jak jsem psal v úvodu, je to vaše forum, vy si určujete pravidla.
Naposledy upravil(a) rejmondo dne 28 březen 2013 20:25, celkem upraveno 1 x.

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 26 březen 2013 19:53

Příměr se žárovky není zrovna moc vhodný ;).

Aby bylo jasno: každý kdo chce, může vyrábět jakékoliv laserované doplňky k modelům kromě těch, které byly nedílnou součástí modelu a model neobsahoval tyto díly v jiné podobě (tedy jako díly k podlepení a vyřezání). Laserované díly jsme začali k modelům dodávat i jako ochranu proti kopírování a neomezené nabízení těchto dílů někým jiným by tuto naši snahu zmařilo. Mimochodem stejnou cestou se začali vydávat i polští výrobci, konkrétně třeba GPM.

Vydávání papírových modelů F1 není tak lukrativní jak by se mohlo zdát, proto se snažíme co nejvíce zabránit jejich kopírování. Už jsem to tu kdysi někomu navrhoval - pokud máš na to jiný názor, klidně ti nakreslím model, cena bude tak 25-30.000,-Kč za jeho konstrukci a odladění a potom si s ním dělej co chceš. Myslím, že bys brzo změnil názor na kopírování modelů. Žádný z autorů na tom nezbohatl, nikomu se myslím nezaplatili všechen čas, který konstrukci modelů věnoval. Je to takový opravdu sociální program který děláme hlavně kvůli tomu, že nás to baví a nelegální kopírování nám snižuje už bez tak mizerné peněžní ohodnocení naší práce a hodně nám bere chuť ještě pro někoho jiného modely dělat.

K forixu - nebudeš tomu možná věřit, ale třeba Fórum team má zaplacená přístupová práva na tyto stránky ;)

Zpět na