Přesně jsem nepochopil, co chceš vlastně od nás ostatních zjistit.
Ale jednoduchá ramena dělám tímto způsobem:
Vyříznu si podlepené rameno takto:

Slepím rub a líc k sobě, tak že napasuji vyřezané hrany rubu a líce k sobě - pokud máš dostatek lepidla, tak se dá malino s rubem a lícem proti sobě posouvat - ale jen chvilku. Potom rameno řežu tak, aby strana která má být na modelu viditelná, byla při řezu nahoře.

Někdy se mi také stane, že spodní rubová strana malinko uhne a vzniknou na rameni bílá místa. Ta v klidu zaretušuji, stejně budou na místě, na které se nikdo nekouká. Když si umatlám rameno vodovkou, u laserového tisku to není problém a lehce vlhkým prstem to jde setřít. U ofsetu si hold musím dávat pozor, aby nic nezamazal.
Líc, který bude viditelný na modelu:

Rub který bude schovaný, zde je malinko vidět na konci ramene, který se zasouvá do převodovky, že mám malý proužek bílého místa na rameni...zaretušováno.

U ramen náprav, které se lepí ze dvou samostatných dílů pracuji podobně. Oba díly si vyřežu po obvodě, slepím, vyřežu vnitřky a zde si dávám pozor, která část ramene bude nahoře a která dole, po natvarování ramene. Následně ramena zaretušuji, natvaruji a použiji na model. Snad Ti to Roberte pomůže?