U stavby karoserie nedoporučuju postup podle návodu, kde se píše, že do předem slepené přídě se vlepí kryt kokpitu. Já takto postupoval a ten kryt kokpitu bych tam nedostal ani omylem. Pokud je příď kompletně slepena, nadají se prsty nijak přichytit zoubkované chlopně krytu kokpitu. Vyřešil jsem to tak, že jsem si ve spodní části přídě udělal výřez, který jsem po vlepení krytu kokpitu zalepil. Vřele doporučuju spodek přídě nechat otevřený, vlepit kryt kokpitu a až poté uzavřít spodek přídě.
Autorská vsuvka: Při lepení, pokud si dobře vzpomínám jsem použil vhodnou pomůcku kterou jsem si prst prodloužil.
Řešení se nabízí hned několik, i tohle Petrovo se dá použít. Možná bych spodek takto nevystřihoval, ale počkal bych s přilepením spodní části k bokům až nakonec. Vepředu lze díl vyhnout v místě naznačení rozdělení kapoty, nebo předem spodní část v tomto místě odstřihnout a vyrobit si pomocnou chlopničku pro vlepení spodku až nakonec.
Ani já bych spodek nevystřihoval, ale měl jsem ho už přilepený, tak mi nic jiného nezbývalo. Jak jsem psal již v minulém příspěvku, doporučuju do přídě nejdříve vlepit kryt kokpitu a až poté příď uzavřít zespodu.
Měl bych dotaz na Rada. Na pravé straně vzadu, v místě, kde se spojuje horní kryt pontonu s krytem kokpitu je výřez. Má tam být, nebo je to nějaký omyl? Na vnitřním černém dílu kokpitu ten výřez není, takže když vlepím vnitřní díl na místo, překryju tím výřez na venkovním dílu. V návodné kresbě žádný výřez znázorněn není a na levé straně taky žádný výřez není...
Výřez na kastli u motoru je pouze na pravé straně, je to tak správně. Na vnitřním dílu je tedy také potřeba po přilepení ke vnějšímu výřez dostřihnout.
Kastle je částečně přilepena, přidány brzdové třmeny na předních kotoučích, lapače vzduchu k zadním brzdám a přední křídlo. Přední křídlo se k přídi lepí natupo, ale využil jsem kapkového profilu křídla a pro zpevnění jsem přídí protáhl párátko. Obě poloviny křídla jsou na něm nasazeny a zalepeny a nemám obavy, že by křídlo časem upadlo .
Přidány žaluzie na výstupu chladičů, aerodynamické náběhy před zadními koly, ochranný oblouk za hlavou pilota a koncovky výfuků. Zbývá pár drobností a bude hotovo.