McLaren MP4/15, David Coulthard, Free, P. Špinler

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Dan

McLaren MP4/15, David Coulthard, Free, P. Špinler

Příspěvekod Dan » 27 květen 2013 22:26

Tak po delší pauze a nedodělaném Williamsu FW30 jsem se pustil do klasiky. Vůz ani model netřeba představovat. Tisk mám 120gr/m laser. Zatím není co ukázat začal jsem vystřihávat díly na "kajak"

Dan

Re: McLaren MP4/15, David Coulthard, Free, P. Špinler

Příspěvekod Dan » 02 červen 2013 19:11

Tak kajak slepen i s kokpitem a zespoda uzavřen pomocným dílem, který jsem si vyrobil podle podlahy.
Zatím je to bez retuše a zřejmě to tak i zůstane. Je to hodně světlá šedá a takovou nemám a já se k míchání barev nedokopu, kdyby to někoho napadlo jako možnost :D

Obrázek Obrázek

Umberto

Příspěvekod Umberto » 03 červen 2013 10:33

Hele já nechci rejpat, ale nevím proč pořád někdo řeší retušování tímto způsobem že se na to vykašle. když je na modelu retuš a to už jakákoliv , tak to vypadá mnohem líp , než bez ní. Ano uznávám, že retušování celého modelu zabere z celkové stavby spousty času, ale proč bych tak lepení odflakoval, kdyby to nakonec nestálo vůbec za to a z takového modelu bych neměl žádnou radost a vlastně bych asi vůbec nelepil. Vždyť na začátku každé stavby jdu do toho s tím, že se to budu snažit postavit co nejlíp a budu se chtít zlepšit, aby když to někdo uvidí tak si z toho třeba sedl na zadek.

Voda+černá a bílá...trochu zakroužíš štětcem a máš šedou jak vyšitou. A to je investice do dobrejch vodovek a štětce do stovky.

Dan

Příspěvekod Dan » 03 červen 2013 11:46

Umberto i tvého názoru si vážím. Jenže mě to z vodovkama a mícháním barev opravdu nejde. Zkusil jsem si to totiž na té FW30, která se mi, už nepovedla tvarově dobře slepit, tak jsem to zkusil poupravit retuší a nebylo to vůbec dobré, proto jsem zůstal u fixek. Tento McLaren je příliš světlý na retuš fixem, proto se snažím lepit co nejvíce na těsno, aby vznikl minimální prostor pro retuš. Uvidím, třeba s ním ještě neco provedu, ale než to zkazit uplně, tak to radši nechám takto.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 03 červen 2013 19:37

Zkus hrany lehce přetáhnout obyčejnou tužkou - ne špičkou, ale bokem tuhy.. a moc netlačit...

Dan

Příspěvekod Dan » 25 červen 2013 12:52

Tak po delší době opět můžu ukázat nějaký ten posun. Podlaha podlepena 1mm papír. Vše lepeno na sucho oboustranou páskou, krom zadní části difuzoru. Tu už jsem dolepoval po proschnutí herkulesem. Jedna bočnice, už je na svém místě, teď bude na řadě druhá.

Obrázek Obrázek

Dan

Příspěvekod Dan » 30 červen 2013 13:04

Tak další posun. Druhá bočnice, už je taky na svém místě a přibyl komín. Ten se lepil moc dobře.
Teď se chystám buď na zadní zavěšení nebo deflektory. A pár fotek .

Obrázek Obrázek Obrázek

Dan

Příspěvekod Dan » 26 červenec 2013 21:41

Pomalu se, už dostávám do finishe. Model je kompletní krom dvou antének a připraven pro lakování. Kola jsem, už začal. Opět udělám dezén a přetřu pneumatiky, aby vypadaly o něco lépe. A pár fotek.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 26 červenec 2013 22:23

Máš to moc pěkné, de ti to dobře

Dan

Příspěvekod Dan » 26 červenec 2013 22:45

Díky Milane. Není to těžký model, ale i tak se tam najdou chyby.

V průběhu mé stavby se zde na fóru taky probíral postup lepení zadního křídla a zkusil jsem tu metodu nalepit největší plochu na obě strany a pak vlepovat jednotlivé plochy mezi bočnice a musím uznat, že je to mnohem snadnější a lépe se u toho hlída geometrie celku.

Dan

Příspěvekod Dan » 27 červenec 2013 20:47

HOTOVO

Tak McLaren MP4/15 je hotov. Nebylo to žádné trápení, pohodová stavba nikde žádná chyba, tak mě to baví. 6ádné vylepšování jsem nedělal krom dezénu. Trochu jsem si zkusil pohrát z fotkama, ale žádná sláva to není. Až model bude nalakován, tak ještě dám fotky jak dopadl. Zatím vypadá takto. A je tam jeden takový detailní, ale patrný rozdíl od reálného vozu.

Kdo najde?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 27 červenec 2013 20:50

Parádní, retušuješ fixama?

Dan

Příspěvekod Dan » 27 červenec 2013 20:52

Díky Milane jsem rád, že se líbí a ano já pouze fixama. Mám stejný názor na retušování jako jsi napsal u bety RAMu před chvílí.

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 27 červenec 2013 20:57

Já taky používám fixy, akorát na šedou používám voskovou pastelku, nicméně tady de krásně vidět že ačkoliv je to barveno fixem tak určitě by to málokdo poznal, hodně lidí by určitě myslelo že to je vodovkami či temperami, prostě jen chci říct že ten rozdíl je minimální, já jsem na barvičky prostě ani nikdy neměl tu trpělivost, a vypadalo by to stejně u mě hůř než fixy, druhá věc je taky ta že s barvami je hrozná práce a výsledek je v podstatě na skoro stejné úrovni jako s fixy či těmi voskovkami, samozřejmě barvičky vždy budou na tom o něco líp, hlavně proto že si namícháš prakticky jakýkoliv odstín. Tak jsem rád že nejsem se svým názorem osamocen, díky. Opravdu to máš moc pěkné jak slepeno tak retuš, těším se na další tvé modely

Dan

Příspěvekod Dan » 27 červenec 2013 21:01

K té retuši tady to zas takový problém nebyl. Černá jde v pohodě dělat fixem a není to poznat. Pneu jsem přetřel tuží mixlou trochou herkulesu pro zesvětlení a taky pro větší tuhost pneu. Tam kde je formule stříbrná "šedá" jsem neretušoval vůbec, protože tak světlý fix nemám a ani tou tužkou mi to nešlo. Další model ode mě určitě uvidíš.

Zpět na