Bugatti 35B

Pokecejme o modelech
Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Bugatti 35B

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 24 říjen 2007 09:26

Přeji všem odborníkům hezký den a mám na Vás dotaz.
V nejnovějším BBC je upoutávka a inzerce na další číslo a model vozu Bugatti 35B. Je tento vůz možno zařadit do skupiny vozů F1???
podle fotky je to modrý vůz s otevřeným prostorem motoru a prý je určen skušenějším modelářům. Zas tak složitý a detailní model to nejspíš asi nebude i když by měl být v našem královském měřítku 1:24.

Takže - jedná se o F-jedničku :?:
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 24 říjen 2007 10:35

Rovněž přeju hezký den,
k otázce:
Striktně řečeno, F1 začala až v roce 1950, takže z tohoto pohledu určitě ne.

Nicméně, je to jeden z nejúspěšnějších předválečných závodních vozů (resp. celá řada Bugatti 35) tehdejší nejvyšší úrovně, takže do sbírky jej klidně můžeš zařadit, pokud ji rozdělíš aspoň centimetrovou přepážkou ;)

Na závěr přikládám dva odkazy o historii: conceptcarz a wiki

T.O.M.

Příspěvekod T.O.M. » 29 říjen 2007 10:12

kvr píše:Rovněž přeju hezký den,
k otázce:
Striktně řečeno, F1 začala až v roce 1950, takže z tohoto pohledu určitě ne.

V tomto bych si dovolil polemizovat, jednak termín Formule 1 byl definován už v roce 1946, v roce 1950 se jelo "jen" první mistrovství světa jezdců Formule 1, ale například v letech 1952-53 se mistrovství světa jezdců v třídě Formule 1 nejelo, jelo se ve třídě Formule 2. Každopádně vozy Formule 1 závodily minimálně od roku 1946, a vzhledem k tomu že třeba taková Alfa Romeo 158 na které získal první titul mistra světa Fariny vznikla už před druhou světovou válkou lze o vozech Formule 1 hovořit už i v předválečném období - v době svého vzniku to vozy formule 1 nebyly ale následně si jimi staly.

Vůz Bugatti 35B je jeden z nejslavnějších formulových vozů vůbec, jeho vrchol lze datovat kolem roku 1928 a v tu dobu se o Formuli 1 rozhodně nejednalo - na druhou stranu je Bugatti 35B vrcholným představitelem královské třídy motosportu své doby, a podle mě je jedno jestli to nazýváme Formulí, volnou Formulí či Formulí 1.

Pokud jde o mě takovej skvost bych rozhodně chtěl mít ve zbírce.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 30 říjen 2007 08:29

S tím rokem 1946 máš pravdu, Formule 1 vznikla ještě před mistrovstvím.

Jen malá připomínka k té Alfě 158 (mimojiné) - označení 158 sice zůstalo, ale už se jednalo o upravený vůz. Předválečná varianta pravidlům vznikající F1 neodpovídala.

T.O.M.

Příspěvekod T.O.M. » 31 říjen 2007 06:47

kvr píše:S tím rokem 1946 máš pravdu, Formule 1 vznikla ještě před mistrovstvím.

Jen malá připomínka k té Alfě 158 (mimojiné) - označení 158 sice zůstalo, ale už se jednalo o upravený vůz. Předválečná varianta pravidlům vznikající F1 neodpovídala.

Já vím, následující model který se na zisku titulu podílel už byl relativně nový. Každopádně bych si formule neomezoval jen na poválečné, protože už před válkou vznikali formulové skvosty a právě Teem zmiňované Bugatti mezi ně rozhodně patří.

Nebo třeba Auto Union typ C - to bylo na svou dobu velice revoluční protože jezdec byl posunut hodně dopředu, za zády řidiče se nácházela nádrž a pak motor - ve většině formulových vozů před válkou ale i po válce do roku 1960 byl moto většinou vpředu před jezdcem.

Takže pokud by šli sehnat některé předválečné formulové skvosty určitě bych do nich šel - jen namátkou mě napadá právě to Bugatti 35B, Fiat 806 corsa, Maserati 8 CM a 4 CL, Alfa Romeo P3 či 158 Alfetta, Mercedes M25, M154, M163 či M165, Auto Union od typu A do typu D.

Sakra koukám že by toho bylo hodně. :D

Ed

Příspěvekod Ed » 31 říjen 2007 11:37

Na http://www5b.biglobe.ne.jp/~kamaboko/ su tri verzie Bugatti 35B a dve 51.
V tom rosypanom caji je to tretia polozka menu.

Obrázek

Modely su v mierke 1/30, takze k nasim formuliam je trereba Bugatku zvacsit.

fefee

Re: Bugatti 35B

Příspěvekod fefee » 01 listopad 2007 14:44

TEO píše:Přeji všem odborníkům hezký den a mám na Vás dotaz.
V nejnovějším BBC je upoutávka a inzerce na další číslo a model vozu Bugatti 35B. Je tento vůz možno zařadit do skupiny vozů F1???
podle fotky je to modrý vůz s otevřeným prostorem motoru a prý je určen skušenějším modelářům. Zas tak složitý a detailní model to nejspíš asi nebude i když by měl být v našem královském měřítku 1:24.

Takže - jedná se o F-jedničku :?:

Teo...NE!
To je odpoveď na tvoju otázku... :D
"čistokrvná" F1-čka to nie je!...to ti je snáď jasné.
Každopádne je to formule "předchúdce" královské F1, takže platí to co napsal TOM...

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standa » 03 listopad 2007 00:08

Tak už doma tuto krasavici mám - je to fakt nádhera na třech stránkách A4 kvalita tisku (zvláště pak té modré) je myslím v pořádku. Co se modelu týče je kvalitní i když třeba motor by mohl být detailnější, ale což práce bude stejně jak na kostele. Ale výsledek bude myslím stát za to a mít ve sbírce tuhle legendu ... to stojí za ty prachy (já mám model opět zadarmo :D ).

marec

Příspěvekod marec » 03 listopad 2007 10:43

Mne ten download bugatti nefunguje. Kliknem na download a nic.
M.

Bugatti

Hmmmm

Příspěvekod Bugatti » 03 listopad 2007 20:51

To TEO: Ja si myslim ze Bugatti 35B urcite patri medzi vozidla F1. Aj ked to nie je vozidlo F1 je to velmi slavny predchodca. Povedzme si na rovinu bolo to vozidlo GP aj F1 su vozidla GP. Takze podla mna patri medzi F1. Samozrejme ale len za predpokladu ze predloha modelu isla nejaku velku cenu. Bohuzial este nemam nove abcd aj ked som ho dnes marne hladal v stankoch, takze neviem aka verzia vysla ale ak nie je pretekarska urcite si ju prerobim na verziu Chironovu alebo Junkovej.
Galériu mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk

Standa
Kontaktovat uživatele:

Re: Hmmmm

Příspěvekod Standa » 03 listopad 2007 22:58

Bugatti píše:To TEO: Ja si myslim ze Bugatti 35B urcite patri medzi vozidla F1. Aj ked to nie je vozidlo F1 je to velmi slavny predchodca. Povedzme si na rovinu bolo to vozidlo GP aj F1 su vozidla GP. Takze podla mna patri medzi F1. Samozrejme ale len za predpokladu ze predloha modelu isla nejaku velku cenu. Bohuzial este nemam nove abcd aj ked som ho dnes marne hladal v stankoch, takze neviem aka verzia vysla ale ak nie je pretekarska urcite si ju prerobim na verziu Chironovu alebo Junkovej.

No hledat na stáncích jsi mohl jen a pouze marně - ofiko tam bude až od uterka - teď bys na abc mohl narazit jen u předplatitele a třeba v knihovně (která obdrží abc jako předplatitel taky někdy asi v pátek).

marec

Příspěvekod marec » 04 listopad 2007 10:34

Dik, vyzera to slusne.
M.

T.O.M.

Tak jsem si ji včera koupil.

Příspěvekod T.O.M. » 07 listopad 2007 09:25

Co se týče počtu dílů nevypadá to špatně, motor si zaslouží nějaké úpravy ale model podle fotek vypadá slušně. Barva mě nějak nesedí, příjde mě příliš světlá, papír je katastrofa (asi tradičně).

Takže každopádně se bude skenovat, přebarvovat, provedu i změnu startovního čísla (možná postavím i více verzí, doplním motor a kokpit, model budu stavět v měřítku 1:18.

Ale celkově je tento model podle mě docela slušný počin.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 07 listopad 2007 11:47

A ešte k tomu ten zasnežený papier a čierna je sivá....
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Zpět na