Dovoli bych si jen takovou malou reportáž z patlání pro radost. Beta testy mám tak nějak zdárně za sebou. V krabičce mi ležela kolečka ze středně mokrýmy dezény, které jsem měl jako prezntační a přitom slípnuté z dílů výše jmenovaného modelu. Bylo by jich škoda, aby přišla na výstavách k úhoně. Přeci jen patří k modelu a tak jsem se rozhodnul k nim jej přidat.
Model jako takový byl vydám v ofsetovém sešitu FORMULE 1, s pořadovým číslem 6, vydavatelstvím PKAA. Vystřihovánka skýtá možnost slepení verze vítězného J.Herberta(17) z GP Evropa 1999 a jeho stájového kolegy R.Barrichella(16).
Tak jsem se rozhodnul pro verzi vítěznou. Při stavbě jsem poprvé použil retuš pomocí bílé vodové barvy z tuby od výrobce KOH-I-NOOR HARDTMUTH. Má úplně první retuš bílou barvou....snad se povedla.
Náhled aspoň na obálku jmenovaného sešitu a na kolečka již zhotovená.

A vrhnul jsem se do patlání. Jako u jiných modelů P.Špinlera, ze série modernějších monopostů, se stavba tvoří základnímy etapami. Trup vozu s kokpitem.

A když už je to stavba pro radost, tak jsem si zkusil trošinku vylepšit vzhled volantu - vyříznul jsem vzduch a vytunil více tvar do 3D podoby.

další etapou je zhotovení bočních pontonů s chladiči. A pro jejich zdárné osazení je potřebné mít předem zkompletovaná ramena zadní nápravy a osazená na svá místa. Zde je možno podotknout, že místo pomocných chlopní 25 a 26 z vystřihovánky pro přilepení bočnice, jsem použil karton 1 mm tlustý a z něj zhotovil takový doraz na který se velice dobře ta bočnice přilepovala, dalo se krásně o ten karton jakoby s bočnicí opřít a tím pádem přitlačit pro zdárné přichycení lepidla k obou požadovaným částem, tvar tohoto pomocného dílu je vidět na jedné z fotek. Tuto vychytávku jsem se dozvěděl na jedné papírácké akci, při diskuzi kdo co jak lepí a tak jsem to chtěl vyzkoušet...myslím že je to docela dobrá vychytávka...není to můj nápad.

a následují difusory, přední křídlo, ramena přední nárpavy a v neposlední řadě i zadní křídlo. Na konec nějaké ty drobnosti a dopl%nky jako jsou zpětná zrcátka, konzola z kamerama a anténky od radiového vybavení vozu.

A je možno prezentovat kompletní model i s lehkou vrstvičkou toho laku.

Tento model se mi velice dobře a pěkně lepil, taková pohodičková stavbička....no a ty dezény tomuto fáru velice, túze velice sluší...a není to samochvála.
Jsem strašně rád, že mě Jarek oslovil a požádal o zhotovení těchto dezénků. Suprovej doplněk k papírovému modelu vozu F1.