Pôvodne som nechcel reagovať, ale myslím, že by to šlo všetko zjednodušiť.
Nechcem hovoriť za ostatných, sám lepím štýlom trochu inak, ako sú u nás vydávané vystrihovačky( ešte ich tak nazývam...)
Svoje modely lepím bez chlopní, potrebné chlopne si, ak treba, dorobím.
Práve preto si myslím, že každý z nás preferuje štýl ktorý mu najviac vyhovuje. Preto pri tvorbe modela, je nemožné to trafiť každému tak, ako to vyhovuje jeho spôsobu lepenia.
Akoby som to najradšej robil ja?
Tiež nečítam návody...
Svoje modely určené pre Vás sa snažím konštruovať s chlopňami, lebo tak to chcete

... Samozrejme bez kvalitného betatestera to nejde( TEO, zdravím).
Osobne mi ale nevyhovuje číslovanie dielov tak ako to robíme. Stáva sa napr, že niektorý z dielov nie je v návodnej kresbe vôbec zakreslený.

(Aha, asi preto treba čítať návod).
Mám radšej, keď je vo vystrihovačke pri diely uvedené napr. čím ho podlepiť.(Radšej, ako to hľadať v návode a následne hľadať na liste papiera, ktorý diel to mám vlasne podlepiť?) Pri spracovávaní diela vystrihovačky hneď viem čo s ním ďalej.
Dnes sú modely omnoho detailnejšie a prepracovanejšie ako pred 20-mi rokmi, preto aj zaužívaný spôsob lepiť číslo za číslom, je už podľa mňa zastaralé, i keď s tým nemám problém.
Je ale lepšie lepiť určitý celok, napr. koleso, a samotné diely označovať číslom abecedy.( Mimochodom, aj tu je to číslo za číslom...)
Pre skúsených modelárov by to znamenalo ľahšiu orientáciu v návode.
Odpadla by, alebo by mohla byť zredukovaná textová časť návodu, myslím, že ju väčšina aj tak nečítate, všetko by malo byť jasné z návodnej kresby.
Pre autorov by to až tak veľký problém nemusel byť, však dnes už asi každý pracuje s 3D programmi...
Problém by mohol vzniknúť, ak by si chcel zlepiť model nejaký začiatočník, myslím si ale, ak nie je technický antitalent, nemal by to byť ani pre neho problém. Myslím, že Andy je toho dôkazom.
Však dnes, okrem modelov maestra R.V. nie je jednoduchý prakticky asi ani ani jeden ...
Samozrejme opisujem spôsob stavby modela tak ako by to vyhovovalo mne, každý autor má ale svoj zaužitý spôsob stavby, má na to svoje dôvody a je na nás modelároch, ako sa s tým popasujeme.
Asi to nejde každému vyhovieť.