Lola je ideální model auta, který bylo natolik nevýznamný a natolik nezasahuje do mých primárních zájmových oblastí, že bych ho mohl slepit bez nutkání to jakkoliv vylepšovat a nebude mi vadit to lepit i když nebudu úplně ve formě. Prostě tak, abych to (pomalu ale jistě) i dokončil.
Pokusím se vše co nejlépe dokumentovat tak, abych hlavně já pro příště věděl, čeho se vyvarovat nebo co naopak fungovalo.
PODLEPOVÁNÍ
podlepoval jsem poprvé KORESEM. Lepidlo pořádně rozetřeno, žmolky setřeny kreditní kartou, díl vložen mezi dva čisté listy papíru, vyhlazeno nehtem a rukou. Nevkládat mezi noviny - písmena novin se mi otiskla na bílej ponton. (naštěstí to šlo vygumovat). Podlepuju včetně chlopní (dřív jsem díl vystříhnul bez chlopní, podlepil a chlopně vystříhnul z podlepovacího papíru - to se zdá zbytečná práce). Pak jsem to nechal přes noc pod zátěží, ale asi by stačila i kratší doba.
Dle návodu jsem kancelářským papírem podlepil
- bočnice
- dno vozu
- spodek špice
- konstrukční díl vrchu špice
- díly přítlačných křídel (vrchní i spodní stranu, tj. každá plocha bude nakonec sendvič ze 4 vrstev papíru)
- vrchní díly pontonů (oproti návodu, který doporučuje silnější papír)
Závěsy a zbytek budu řešit později
LEPENÍ
- Ohyb bočnic čumáku vozu - narýhovat nečím tupým z rubu, ale dopředu neohýbat. Ohyb je minimální, zlom zbytečně ruší. (a použít hlavu - jeden ohyb má být logicky z rubu, druhý z líce, ve vystřihovánce jsou nakresleny chybně - oba stejně a já to bez přemýšlení ohnul podle šipek)
- U konstrukčního dílu vrchu čumáku jsem odstřihnul chlopeň úplně vepředu na špici.
- Vrchní díl čumáku (č.4) jsem kromě dvou chlopní před kokpitem lepil natupo.
(fotky dodám později, teď jen byl čas to sepsat)